A început extinderea rețelei de canalizare pe Șoseaua Hurezului și strada Salcâmului

Extinderea și modernizarea rețelei de canalizare pe Șoseaua Hurezului și strada Salcâmului sunt în plină desfășurare.

Lucrările au fost demarate în urmă cu aproximativ două săptămâni, iar rețeaua va fi extinsă până în strada Negoiu. Primul tronson executat este Șoseua Hurezului, după care urmează strada Salcâmului. Nici una dintre ele nu a fost conectată la rețeaua publică de canalizare până acum.

„Pe Șoseaua Hurezului s-au dezvoltat și se dezvoltă în continuare mulți agenți economici. În planul de extindere și modernizare a rețelei de canalizare în municipiul Făgărș, Apa Canal Sibiu ori încep foarte târziu aceste lucrări, ori nu le au în planul de investiții, și atunci ne-am hotărât să facem noi aceste lucrări. Studiul de fezabilitate a fost făcut în 2017. ne-a fost predat proiectul, l-am reavizat, iar lucrările au început de aproximativ două săptămâni”, ne-a declarat Gheorghe Sucaciu.

Lucrările trebuiau începute în primăvara acestui an, însă proiectul a necesitat modificări.

„Proiectul ne-a fost predat în primăvară, dar avizele de la Sistemul de Gospodărire a Apelor și de la Ministerul Mediului au necesitat mai mult timp, trebuind să facem alte documentații cu proiectanți specializați. Odată ce depindem de alte instituții, noi preconizăm doar perioada de începere, nu putem spune data exactă”, a adăugat Sucaciu

Salco
Bilka
Bikeathon 2020
Monumente funerare

Proiectul are o valoare de 3.487.000 de lei și este finanțat de Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Acesta trebuie finalizat în cel mult 12 luni, mai ales că în această zonă sunt programate și alte lucrări, printre care reabilitarea iluminatului public și a trotuarelor.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie