A murit arhimandritul Visarion Joantă de la Mănăstirea Brâncoveanu

Teologul din cadrul Mănăstirii Sâmbăta de Sus a trecut la cele veșnice duminică, 2 ianuarie, după o îndelungată suferință.

Arhimandritul Visarion Joantă s-a născut în satul Boholţ din comuna Beclean, în 1949. A urmat Liceul Andrei Şaguna din Braşov iar apoi Institutul Teologic de Grad Universitar Sibiu. În 1977 a fost hirotonit, de Mitropolitul Nicolae Mladin, preot în Parohia Buneşti, din Protopopiatul Rupea. Din 1986, a fost muzeograf, contabil, secretar, preot slujitor şi duhovnic la Mănăstirea Sâmbăta de Sus.

În 1992 a obţinut o bursă de studii la Institutul de Studii Pastorale Padova (Italia) iar pe perioada studiilor i s-a încredinţat organizarea şi funcţionarea parohiei ortodoxe române de la Padova şi Veneţia.

Între 1997 – 2006, la chemarea Preasfinţitului Laurenţiu, noul ales episcop al Caransebeşului, se transferă în această eparhie, unde a fost  secretar eparhial, exarh al mănăstirilor, duhovnic şi profesor la Seminarul Teologic Liceal din Caransebeş.

A desfăşurat o bogată activitate teologică şi culturală, publicând peste 100 de articole, studii, predici şi meditaţii.

Amanet King Onix
Proaspat Alb
RIM Fam
Florian Shaorma
Autopel
Monumente funerare
Spalatoria GPC

Din anul 2006 s-a transferat în Arhiepiscopia Sibiului ca exarh al mănăstirilor, până la începutul anului 2014, când s-a retras la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus.

Mitropolia Ardealului a anunțat că slujba înmormântării va fi săvârșită marți, 4 ianuarie, de la ora 12.00, în capela Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus.

Dumnezeu să-l odihnească!


Apreciază
Distribuie