A murit arhimandritul Visarion Joantă de la Mănăstirea Brâncoveanu

Teologul din cadrul Mănăstirii Sâmbăta de Sus a trecut la cele veșnice duminică, 2 ianuarie, după o îndelungată suferință.

Arhimandritul Visarion Joantă s-a născut în satul Boholţ din comuna Beclean, în 1949. A urmat Liceul Andrei Şaguna din Braşov iar apoi Institutul Teologic de Grad Universitar Sibiu. În 1977 a fost hirotonit, de Mitropolitul Nicolae Mladin, preot în Parohia Buneşti, din Protopopiatul Rupea. Din 1986, a fost muzeograf, contabil, secretar, preot slujitor şi duhovnic la Mănăstirea Sâmbăta de Sus.

În 1992 a obţinut o bursă de studii la Institutul de Studii Pastorale Padova (Italia) iar pe perioada studiilor i s-a încredinţat organizarea şi funcţionarea parohiei ortodoxe române de la Padova şi Veneţia.

Între 1997 – 2006, la chemarea Preasfinţitului Laurenţiu, noul ales episcop al Caransebeşului, se transferă în această eparhie, unde a fost  secretar eparhial, exarh al mănăstirilor, duhovnic şi profesor la Seminarul Teologic Liceal din Caransebeş.

A desfăşurat o bogată activitate teologică şi culturală, publicând peste 100 de articole, studii, predici şi meditaţii.

Sezar Forest
Fifth Avenue - locuri de munca
Din Bucatele Cetatii - angajari

Din anul 2006 s-a transferat în Arhiepiscopia Sibiului ca exarh al mănăstirilor, până la începutul anului 2014, când s-a retras la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus.

Mitropolia Ardealului a anunțat că slujba înmormântării va fi săvârșită marți, 4 ianuarie, de la ora 12.00, în capela Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus.

Dumnezeu să-l odihnească!


Apreciază
Distribuie