A murit Horaţiu Judele

lumanariUPDATE:

Trupul neînsufleţit al profesorului Horaţiu Judele a fost depus astăzi la Biserica Greco-Catolică din str. O. Paler.

Înmormântarea va avea loc mâine, vineri, 27 decembrie 2013, la ora 12:30.

————————————————————–

Horaţiu Judele, primarul Făgăraşului între anii 1996 – 1998, a murit miercuri, 25 decembrie 2013, după ani grei de suferinţă.

Amanet King Onix
Proaspat Alb
Demgy
Monumente funerare
Fantanita Craiesei
JTTI
Cabinet ORL

Originar din satul Mărgineni, Horaţiu Judele a fost fiu de învăţător. A absolvit liceul Radu Negru în anul 1960, apoi Facultatea de Matematică Bucureşti.
A fost profesor de matematică la Radu Negru între anii 1968 – 1997, ocupând şi funcţia de director adjunct al şcolii timp de şapte ani, până în 1982. Din acelaşi an, a ajuns la conducerea liceului, până în 1988.
Sub conducerea lui Horaţiu Judele, instituţia de învăţământ a cunoscut un amplu proces de modernizare, fiind realizate numeroase cabinete şi laboratoare şcolare.
În 1996, Horaţiu Judele a candidat ca independent pentru funcţia de primar al Făgăraşului şi a câştigat alegerile.
În 1998, după doar doi ani la conducerea oraşului, a fost nevoit să se retragă din viaţa publică din cauza unor probleme medicale grave.
A urmat o îndelungă suferinţă, fostul primar al oraşului luptând cu paralizia.
În ultimele zile, ca urmare a agravării stării de sănătate, Horaţiu Judele a fost internat la Spitalul din Făgăraş.

În decembrie 2006, fostul primar al oraşului a primit titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Făgăraş, iar în 2011 titlul de Cetăţean de Onoare al comunei Hârseni.

Horaţiu Judele (10 februarie 1942 – 25 decembrie 2013)

Dumnezeu să-l odihnească!


Apreciază
Distribuie

 1. Dumnezeul sa-l odihneasca in pace!
  Ne inclinam in fata Dumneavoastra, DOMNULE DIRECTOR!

 2. Va multumesc pentru atenția acordată activității tatălui meu. Dumnezeu sa-l odihneasca.

 3. Sincere condoleante familiei indoliate. Am pierdut Un ,,Mare Om”. Un talent deosebit pentru invatamant , f. bun organizator si cu viziune larga si de viitor . Un adevarat exemplu pt cei tineri .
  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !

 4. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace ; a fost un om minunat ; am fost elev al liceului Radu Negru in acelasi timp cind domnul Judele a fost director . Chiar de multe ori am avut discutii privind comportamentul meu (am fost mai nazdravan ) dar eu personal am primit anumite sfaturi si invataminte care au contribuit la formarea mea ; a fost un om foarte bun si intelept ; condoleante familiei.

 5. din indepartata Canada doresc sa va transmit cele mai sincere condoleante si multa caldura familiei indoliate_in aceste momente deosebit de grele; domnul Judele a fost unul dintre cei mai apreciati profesori pe care i-am cunoscut desi mi-a fost profesor doar suplinitor cind doamna Nicula lipsea; cu toate acestea surorile mele l-au avut professor si eu l-am avut director in anii liceului; l-am cunoscut prin ’68 cind abia intrasem la scoala; un om cu totul deosebit.
  Dumnezeu sa-l odihneasca pe el si sa aiba grija de familia indurerata

 6. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si sa-i aseze sufletul intre cei drepti!

  Un nume de rezonanta locala, in OM adevarat a carui inima a fost atat de mare incat ajuta pe orice! Cu siguranta ca de acolo de unde este acum, ne priveste cu zambetul sau malitios si intelege ca daca am fi fost in Fagaras l-am fi condus cu stima, dragoste si mult respect pe ultimul drum.

  Mela si Voichi Dumnezeu sa va aline sufletele intristate! O sa ramana vesnic in amintirea noastra!

  Sincere condoleante familiei indurerate!

 7. A fost un OM deosebit,un director care isi iubea elevii,si liceul,am fost eleva la Radu Negru,ultima generatie care l-a avut director.Sunt convinsa ca daca boala nu l-ar fi impiedicat,ar fi fost primarul pe care fagaraseni l-ar fi tinut minte ca unul din cei mai buni primari…. Dumnezeu sa-l odihneasca !

 8. “Daca antitalentul ala de Mihali a ajuns sa joace in Divizia A la 15 ani, tu o sa ajungi la 14, ma, ca tu semeni cu englezul ala, Gascoigne…” Multumesc, Unchiu’ Rica!
  E cel mai frumos compliment pe care mi l-a facut vreodata cineva…
  Condoleante Melaniei si Voichitei
  Multumiri domnului Dorin Boieru din Toronto pentru cuvintele dumnealui…

 9. Sa-i fie tarina usoara! A fost profesor si in Margineni. Un om bun devotat meseriei sale. Condoleante familiei.

 10. Incerc sa scriu si eu un comentariu, dar durerea din suflet si lacrimile in ochi fac acest lucru imposibil. Pentru mine personal Domnul diriginte Judele a fost pedagog, diriginte, dar mai ales un bun prieten si mentor. Nu o sa uit niciodata discutiile avute in anticamera laboratorului de matematica, fie privat sau alaturi de alti profesori apropiati Domnului Judele. Am avut bucuria de a-l revedea ani buni dupa terminarea liceului si sa-l mai imbratisez inca o data. Sunt convins ca acolo sus, in imparatia cerurilor, dansul are un loc aparte insa el va mai trai pe acest pamant in amintirile mele. Fare well Mr. Judele!! O sa-mi lipsesti.
  Dumnezeu sa te odihneasca!!!

Comentariile sunt închise.