A treia tranșă de bani intră pe cardurile sociale la sfârșitul lunii octombrie

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a afirmat, miercuri, că plata pentru tranşa a treia a voucherelor sociale, în valoare nominală de 250 de lei, se va face în ultima săptămână din luna octombrie, relatează Agerpres.

Marcel Boloş a dat, totodată, asigurări că vor fi rezolvate situaţiile privind întârzierile din tranşa a doua, iar banii vor fi primiţi retroactiv.

„Pot să existe astfel de situaţii în care fie nu a fost trecut pe borderoul de predare-primire între poştă şi Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, fie nu figurează pe lista de beneficiari, fie a depăşit limita de venit pe care o are beneficiarul şi mai realizează un venit care este înregistrat la ANAF. Avem situaţiile acestea care tot timpul sunt puse în discuţie, în spaţiul public, în telefoanele pe care le primim la Minister.

BPM - excavatorist
Amanet King Onix
Victoria Federal IFN
Proaspat Alb
Sumi Agro - Shigeki
Monumente funerare
Florian Shaorma
Reno Depo

Eu cred că caz cu caz se pot rezolva. Pot să-i asigur pe toţi că, dacă cineva nu a fost cuprins pe lista de beneficiari sau s-a întâmplat această inadvertenţă cu Poşta Română, pot să îi asigur că, dacă au dreptul la aceste vouchere sociale, vor primi retroactiv banii. Întârzierile nu pot să existe decât cauzate de aceste lucruri. Întâlnirile noastre cu Poşta Română, cu emitenţii de carduri le avem aproape săptămânal, nu cunosc aceste detalii. Următoarea tranşă are loc, plata, în ultima săptămână din luna octombrie, avem banii necesari, nu există probleme şi vom alimenta cardurile pentru tranşa a treia”, a declarat Marcel Boloş la Parlament, unde a fost audiat de Comisia pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor.


Apreciază
Distribuie