„Acoperișul”, o nouă metodă de înșelăciune. Prejudiciul estimat: 100.000 de euro

Șase percheziții domiciliare au efectuat polițiștii brașoveni joi, 12 august, în județele Cluj și Mureș, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru șase fapte de șantaj, cinci de înșelăciune și unul de furt. Suspecții foloseau modul de operare numit „acoperișul”.

Din cercetările polițiștilor a rezultat faptul că mai mulți bărbați ar fi împărțit pliante publicitare, prin care ar fi oferit servicii de reparații sau întreținere imobile, iar pensionarii beneficiau de reduceri substanțiale. Ulterior, bărbații ar fi solicitat prețuri exorbitante pentru lucrările efectuate și la final, prin șantaj, ar fi cerut sume de zeci sau sute de ori mai mari decât costul efectiv.

Prejudiciul astfel cauzat este de aproximativ 100.000 de euro.

Acțiunile se desfășoară în șase locații, în urma acestora urmând a fi identificate și ridicate mijloace de probă,  totodată efectuându-se toate activitățile procedurale ce se impun, pentru stabilirea situației de fapt.

Proaspat Alb
JTTI
Amanet King Onix
Victoria Federal IFN
Monumente funerare
Spalatoria Aqua Carpet
Demgy

Polițiștii vor pune în aplicare șase mandate de aducere, persoanele bănuite urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, în vederea audierii”,  se arată în comunicatul de presă al IPJ Brașov.

Activitățile se desfășoară cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic Brașov, luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov, alături de polițiști ai Inspectoratelor de Poliție Județene Cluj și Mureș.


Apreciază
Distribuie