Acțiune amplă de împădurire, în Țara Făgărașului

sursa foto: cri.org.ro

50 de mii de arbori vor fi plantați la Ticușul Vechi pe o suprafață de 23 de hectare, sâmbătă, 14 aprilie.

Este cea mai mare acțiune de împădurire din ultimii ani care are loc în Țara Făgărașului. Aceasta este inițiată de asociația „Creştem România împreună” și face parte dintr-un plan de regenerare a pădurilor la nivel național. Astfel de acțiuni au loc anul acesta în județele Brașov, Caraș-Severin, Cluj și Ilfov.

La salvarea mediului înconjurător vor ajuta și voluntarii „Plantează în România”.

„De ce Ticușul? Pentru că este o suprafață de 23 de hectare, unde o să facem completări, este o suprafață extrem de generoasă care ne-a captat atenția. Absolut tot ce înseamnă resurse sunt asigurate de noi: puieți, voluntari, unelte. În acordurile de parteneriat pe care le avem cu primăriile sau instituțiile pe raza cărora facem acțiunile de plantare ne interesează foarte mult partea de sustenabilitate. Adică, dacă este un an secetos, udarea arborilor va cădea în sarcina primăriei, iar noi încercăm să facem completări unde este cazul pentru că doar 60-70% din puieți se prind”, ne-a declarat Mihai Mihu, coordonator „Plantează România”.

Voluntarilor li se pot alătura și oameni din Țara Făgărașului. Organizatorii vor asigura tot ce este necesar, iar înscrierile se fac AICI.

Firma servicii renovare
Moveos
Monumente funerare
Agromar
Amanet King Onix
Demgy
Spalatoria GPC
JTTI

O acțiune asemănătoare a mai avut loc în urmă cu doi ani, la Drăguș. Cinci mii de puieți au fost plantați atunci, în cadrul aceluiași program.

Suprafaţa împădurită a României se situează sub media europeană de 30% şi sub limita ecologic necesară, potrivit unui studiu al Institutului de Cercetări şi Amenajări Silvice (ICAS).

(Liviu Ardelean)


Apreciază
Distribuie