Actrița Marcela Motoc își donează ziua de naștere bolnavilor incurabili

Făgărășeanca Marcela Motoc, stabilită în București, a ales să nu își sărbătorească ziua de naştere anul acesta, ci să o „doneze”. Cu alte cuvinte, banii destinaţi cadourilor se transformă în ajutor pentru cei care au nevoie. Este o idee care a pornit din vestul Europei și a schimbat multe vieți.

Actrița, născută pe 28 decembrie 1972, face apel la români, pe pagina personală de Facebook, să sprijine Hospice Casa Speranței. Fundația este prezentă și în Făgăraș, unde oferă îngrijire la domiciliile a 60 de oameni. Suma strânsă în urma donațiilor va fi folosită pentru îngrijirea copiilor și adulților care suferă de boli incurabile. Donațiile se pot face on-line, aici, până în 26 decembrie.

„Nu vă cer nici să vindecăm lumea, nici să ne prefacem că imposibilul e posibil. Îndrăznesc, însă, să vă cer să vă imaginați cum un gest mic, oricât de mic, alină la propriu durerea unui om. Un om la fel ca voi dar cu nevoi si suferințe pe care sper ca niciunul dintre noi să nu le afle. Nu mi-am propus să schimb lumea într-o zi, nu sper la miliarde, dar știu că 3000 de lei înseamnă 15 intervenții la domiciliu pentru un om în nevoie. Sau 5 intervenții pentru 3 bolnavi. Asta mi-am propus”, scrie Marcela pe rețeaua de socializare.

Sumi Agro - Shigeki
Victoria Federal IFN
Monumente funerare
Amanet King Onix
Proaspat Alb
Demgy

Fundația HOSPICE Casa Speranței Brașov a oferit, de-a lungul celor 26 de ani de existență, servicii de îngrijire paliativă gratuite pentru peste 26.000 de copii și adulți cu boli incurabile, dar și pentru familiile acestora.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie