Aducem fonduri europene la Făgăraș, Victoria și în Țara Făgărașului

PUBLICITATE ELECTORALĂ


Municipiul Făgăraș va apela în continuare la fonduri europene, în exercițiul financiar 2021-2027, pentru mai multe proiecte majore. În ultima ședință a Consiliului Local au fost votate mai multe proiecte pregătitoare în acest sens:

  1. Dezvoltarea sistemului regional de transport public în comun, mai precis modernizarea coridorului de mobilitate SUD. Acesta face parte din planul de dezvoltare a transportului în comun pe o rază de 30 de kilometri în jurul Făgărașului. Valoarea totală a proiectelor: 30 de milioane euro.
  2. Dorim să continuăm restaurarea Cetății Făgăraș, astfel că au fost incluse și zonele – Castel și Corp Garda Nord – Corp Garda Sud și Turn Intrare Poartă – care nu se regăsesc în proiectul aflat în implementare. Valoarea proiectului: 15 milioane euro.
  3. Consolidarea și restaurarea „Băii Comunale”, pe care dorim să o transformăm într-un centru cultural. Valoarea proiectului: 5 milioane euro.
  4. Restaurarea și reconversia Sinagogii, cât și intervenții de regenerare urbană pentru 70.000 mp de spații verzi. Urmărim dezvoltarea activităţilor culturale și recreative, transformând Sinagoga într-un centru cultural internațional. Valoarea proiectului: 5 milioane euro.

Când m-am angajat în fața dumneavoastră să schimb lucrurile în acest municipiu, am venit cu o strategie de dezvoltare și pentru restul Țării Făgărașului. Acum suntem în momentul așteptat de mai multe primării din județele Brașov și Sibiu. De curând, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ITI Microregiunea Ţara Făgăraşului, înființată la inițiativa Primăriei Făgăraș, a fost inclusă în Programul Național Pilot de Descentralizare prin dezvoltarea teritorială integrată ITI. Legea 176/2020 a fost promulgată de președintele României.

Astfel, vom atrage fonduri europene în perioada 2021-2027, pentru dezvoltarea zonei care cuprinde 33 de unități administrativ-teritoriale: Municipiul Făgăraș și orașul Victoria (județul Brașov), orașele Avrig și Tălmaciu (județul Sibiu), precum și 29 de comune – 19 din județul Brașov și 10 din județul Sibiu. Consiliul Județean Sibiu și Consiliul Județean Brașov sunt membri ai Microregiunii Țara Făgărașului.

Împreună cu doamna Mariana Câju, managerul acestui proiect, vom obține fonduri în valoare de cel puțin 2 miliarde de euro de la Uniunea Europeană. Prin investiții publice și private, banii vor fi folosiți pentru relansarea economiei zonale, atragerea de investitori și crearea de noi locuri de muncă, astfel încât cei care au fost nevoiți să își părăsească localitățile natale să aibă o șansă reală de a se întoarce acasă.

De asemenea, problema stringentă a transportului public în comun din zona Făgărașului, necesar pentru cetățenii navetiști și cei care nu dețin autoturisme, va fi rezolvată tot cu ajutorul fondurilor europene.

Monumente funerare
Stefani Pool
TMF Copy Center
Amanet King Onix

Am avut o întâlnire cu colegii primari din zonă și am dezbătut procedura de constituire a unei asociații de dezvoltare intercomunitară pentru mobilitate. Ne dorim ca cetățenii din orașul Victoria și comunele din zonă să nu mai aibă probleme cu deplasarea la Făgăraș, iar noi, cât și turiștii atrași în municipiu, să putem ajunge mai ușor în localitățile din regiune. Serviciul de transport public va fi gestionat în comun de unitățile administrativ-teritoriale membre ale viitoarei asociații.

Am transmis deja la ADR Centru intenția noastră de a solicita de la UE o finanțare de aproximativ 50 de milioane de euro, în perioada 2021-2027. Banii vor fi investiți în dezvoltarea acestui sistem de transport, achiziționarea de autobuze electrice, dar și realizarea infrastructurii pentru ciclism.

Țara Făgărașului nu mai poate fi ignorată de Consiliul Județean ca până acum. Continuăm împreună.


Material comandat de: Gheorghe Sucaciu candidat independent la funcția de primar al Municipiului Făgăraș
Executat de: SC Promovare Media Star SRL
Cod mandatar financiar: 24200714


 


Apreciază
Distribuie