Afacere cu nurci la Şercaia

Premieră în zona noastră: un investitor olandez îşi construieşte o platformă de nurci la Şercaia! Este o investiţie sută la sută privată, dar de pe urma căreia câştigă şi Primăria şi comunitatea locală.

Olandezii erau iniţial hotărâţi să investească în zona Prejmer, dar întâmplarea a făcut ca după o discuţie convingătoare cu edilul de la Şercaia, să renunţe la planul iniţial şi să mute afacerea la o aruncătură de băţ de Făgăraş. „Investitorii nu-şi încearcă norocul pentru prima oară la noi, ei mai au ferme în Polonia şi în America. Administraţia publică are de câştigat atât din taxele şi impozitele locale pe care le vor achita olandezii, cât şi din, de exemplu, autorizaţia de construcţie, care a adus bugetului local peste o jumătate de miliard lei vechi. În acelaşi timp, din rândul comunităţii locale vor fi angajate permanent 30 de persoane,” explică primarul Cristinel Paltin.

Construcţia platformei de nurci, care vor fi crescute strict pentru blană, a început deja pe o suprafaţă de 10 hectare, situată între Şercaia şi Părău.

Pentru a pune pe picioare afacerea, olandezii vor investi 12,5 milioane de euro. Dar vor şi câştiga bine, ţinânt cont că cele mai scumpe haine de nurcă pot ajunge şi la 15.000 de euro! Pentru o haină lungă de blană sunt necesare aproximativ 60 de nurci, iar o scurtă necesită cel puţin 12 piei.

Victoria Federal IFN
Monumente funerare
Florian Shaorma
Spalatoria GPC
Amanet King Onix
Agromar

Este doar prima mare investiţie de la Şercaia, nu însă şi ultima. Primarul anunţă că în viitorul apropiat în comuna pe care o conduce se vor mai deschide un depozit de carburanţi şi o fermă de curcani.

(Cristina Cornilă)

 


Apreciază
Distribuie

 1. Buna ziua doamna Cristina Cornila,
  Aveti cumva la indemana o adresa de mail a celor care se ocupa de ferma aceasta?
  V-am gasit pe Facebook, dar sunt blocat.
  Va raman recunoscator,
  Androne Georgian

  1. Bună ziua!
   Din păcate nu am date de contact. Materialul l-am scris demult, v-aş recomanda să sunaţi la primăria din Şercaia şi să luaţi legătura cu dl. primar Cristinel Paltin.
   Telefon prim. Şercaia: 0268-245809 sau 0268-245923

Comentariile sunt închise.