Alina Bica a ieșit din închisoare și nu va fi extrădată

foto: wall-street.ro

Alina Bica a fost eliberată din închisoarea din Costa Rica unde se afla de la începutul lunii octombrie alături de Elena Udrea.       

Cele două au ieșit împreună din penitenciar, fiind așteptate de către logodnicul Elenei Udrea, Andrei Alexandrov. Ambele au urcat în mașina cu care venise acesta, fără să facă vreo declarație.

Bica și Udrea au fost eliberate la câteva ore de la decizia instanței care a stabilit punerea lor in libertate. Avocatul lor depusese vineri o cerere de eliberare la Tribunalul Penal din San Jose.

Biroul pentru Evaluare Tehnică şi Relaţii Internaţionale din cadrul Ministerului Public din Costa Rica a prezentat documente oficiale prin care se arată că România a anulat solicitarea de extrădare.

Proaspat Alb
Amanet King Onix
Firma servicii renovare
Agromar
Victoria Federal IFN

Făgărășeanca a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare, pe 26 iunie, în dosarul în care au fost implicați milionarii Ovidiu Tender și Adriean Videanu. Decizia în acest caz a fost luată cu majoritate de 4-1. Completul de 5 judecători a menținut sentințele date în faza de fond a procesului.

Însă, fosta șefă a DIICOT a depus la completul de cinci judecători de la Înalta Curte o contestație în anulare împotriva acestei sentințe, după ce CCR a constatat existenta unui conflict juridic de natură constituțională între Parlament, pe de o parte, și Înalta Curte de Casație și Justiție, pe de altă parte, privind modul în care au fost constituite completurile de cinci judecători.


Apreciază
Distribuie