Amenzi între 100 și 1.500 lei pentru făgărășenii care nu curăță zăpada de pe trotuare!

Salco Serv deszăpezește drumurile publice, dar și cetățenii trebuie să cureț zăpada, anunță Primăria Făgăraș.

Societățile comerciale, asociațiile de proprietari, persoanele juridice și persoanele fizice au obligația să îndepărteze zăpada de pe porțiunea de trotuar aferentă imobilului pe care îl dețin, sub orice titlu.

De asemenea, trebuie să curățate rigolele sau șanțurile, să prevină formarea poleiului în fața imobilelor – astfel încât să nu pună în pericol circulația autovehiculelor și pietonilor; gurile de canal și capacele de gaze naturale trebuie să rămână libere, iar țurțurii de gheață trebuie îndepărtați de pe streșini, conform regulamentului privind normele de gospodărire aprobat în urmă cu mai bine de 10 de ani.

Nerespectarea prevederilor Hotărârii Consiliului Local, nr. 27 din 23 februarie 2009, constituie contravenție și se sancționează astfel:

Amanet King Onix
TMF Copy Center
Monumente funerare
Stefani Pool
  • persoanele fizice: – amendă de la 100 la 500 de lei;
  • persoanele juridice: – amendă de la 500 la 1.500 de lei.

Poliția Locală Făgăraș poate aplica amenzi în mod repetat, după fiecare somație la care contravenientul nu se conformează.

Salco Serv, responsabilă de întreținerea drumurilor din municipiu, acționează în permanență pe parcursul iernii. Dacă întâmpinați probleme pe drumurile publice din cauza zăpezii, apelați numărul de telefon al dispeceratului societății: 0758 232 222 (tarif normal).


Apreciază
Distribuie