Angajaţii firmelor, pe jos la serviciu

Dacia Sapatoru, Compartimentul Energetic

Dacia Sapatoru, Compartimentul Energetic

Firmele şi instituţiile publice din Făgăraş se pot înscrie la un concurs inedit. Cel în care cel puţin o zi pe săptămână angajaţii trebuie să meargă la muncă fie pe jos, fie pe bicicletă, fie mai mulţi în aceeaşi maşină, pentru un impact ecologic asupra oraşului.

Compartimentul Energetic din Primăria Făgăraş s-a alăturat iniţiativei Agenţiei pentru Managementul Energiei şi Protecţia Mediului Braşov (ABMEE) şi şi-a propus să determine agenţii economici din Făgăraş să participe.

Potrivit Daciei Săpătoru (foto), până la această oră au fost trimise adrese de înştiinţare către agenţii economici şi urmează zilele viitoare să fie anunţate şi băncile. Va fi un fel de întrecere între angajaţii societăţilor, care prevede ca în cel puţin o zi din cele cinci lucrătoare ale săptămânii oamenii să meargă la serviciu în mod sustenabil: pe jos, cu bicicleta sau mai mulţi într-un singur mijloc de transport, pentru a reduce cât de mult poluarea la nivelul oraşului.

Programul durează şase luni. În fiecare firmă sau instituţie va exista câte un căpitan de echipă, care se va conecta pe internet la o aplicaţie şi va bifa modul de deplasare a angajaţilor.

Demgy
Amanet King Onix
Reno Depo
Proaspat Alb
Mobila SH
Florian Shaorma
Monumente funerare

Aplicaţia online dedicată mobilităţii se numeşte F5T4. Aici pot fi înregistrate informații despre obiceiurile privind deplasarea participanților de acasă la locul de muncă. F5T4 nu necesită descărcare şi instalare pe calculatorul beneficiarului, este nevoie doar de acces la internet.

Agenţii economici care doresc să participe pot anunţa acest lucru la Compartimentul Energetic din cadrul Primăriei.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie