ANI descoperă conflicte de interese la Jibert

Fostul viceprimar al comunei Jibert, Tiberiu Boeriu, a fost găsit retroactiv de Agenţia Naţională de Integritate în stare de incompatibilitate şi în conflict de interese.

Pe vremea când era viceprimar, în mandatul 2008-2012, acesta deţinea şi funcţia de membru în Asociaţia Crescătorilor de Taurine de la Jibert.

În calitate de viceprimar, el participa la luarea hotărârilor, în ce priveşte concesionarea păşunilor comunale ale comunei către Asociaţia din care făcea parte. Mai mult decât atât, scrie newsbv.ro, Boeriu a câștigat, de la Asociația Crescătorilor de Taurine Jibert, în perioada mandatului, venituri în sumă totală de peste 19.000 de lei.

În aceeași situație se află și fostul consilier local Liviu Flitar, despre care ANI a constatat că a fost în conflict de interese, pentru acelaşi păşunat comunal atribuit Asociaţiei. Atât el cât și mama acestuia au obținut de la Asociație venituri în suma totală de 4.900 de lei.

Pensiunea Confort Morosanu

În cazul ambelor persoane, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Rupea.

Se aşteaptă o pronunţare a ANI şi în legătură cu fostul primar Marian Pâtea, care de asemenea făcea parte din Asociaţie.


Apreciază
Distribuie