Anulare plata

Presa locală din Germania scrie despre vizita efectuată de 15 primari din Țara Făgărașului, săptămâna trecută, în comuna bavareză Lechbruck.

foto: Ioana Bogdan

Nemții scriu despre interesul arătat zonei Allgau de edili și experți din domeniul turismului. Aceștia au petrecut o săptămană „în comuna de plutași Lechbruck pentru a își face o idee despre politica locală și lucrul în domeniul turismului din regiunea Allgau. Pe lânga multe prezentări de specialitate, participanții au avut de asemenea oportunitatea de a cunoaște mai îndeaprope regiunea”, scriu jurnaliștii străini.

Autoritățile locale le-au prezentat românilor cum își desfășoară germanii activitățile obișnuite, programele implementate pentru dezvoltare și au furnizat informații despre lucrările din cadrul asociațiilor de turism. „În cadrul discuțiilor au căzut de comun acord că vizita de studiu a fost foarte interesantă pentru toată lumea și că a lăsat o impresie bună în urmă”, mai spun ziariștii.

Proaspat Alb
Florian Shaorma
Spalatoria GPC
Moveos
La Turcu
Amanet King Onix

Delegația a fost formată din edilii șefi din Făgăraș, Arpașul de Jos, Beclean, Comăna, Cincu, Drăguș, Hârseni, Lisa, Părău, Recea, Șoarș, Șinca Veche, Șinca Nouă, Viștea și Voila. Deplasarea a avut loc săptămâna trecută, după ce primăriile au semnat în această primăvară un protocol de colaborare cu două asociații de promovare a turismului în Țara Făgărașului.

Au fost cinci zile cu program de lucru intens, în care au avut loc întâlniri și discuții pe diferite teme – strategie locală și regională, economie turistică, instrumente de marketing, finanțare și dezvoltarea infrastructurii turistice din zona noastră.

Primarii și asociațiile – „Centrul Regional pentru Dezvoltare Durabilă și Promovarea Turismului – Țara Făgărașului” și „Proturism Țara Făgărașului (a operatorilor privați din zonă) – încearcă să câștige, astfel, un partener valoros în proiectele microregiunii Țării Făgărașului.

foto: Ioana Bogdan


Apreciază
Distribuie