Apă şi canal la Hălmeag

În satul Hălmeag (comuna Şercaia) se lucrează la această oră la introducerea instalaţiei de alimentare cu apă şi a canalizării. Lucrarea a început cu aproximativ o lună în urmă şi vizează toate străzile locuite. Este mult mai grea în privinţa executării decât decât cea din sediul de comună, dată fiind aşezarea Hălmeagului pe cinci dealuri, spune edilul Cristinel Paltin.

,,Satul va avea staţie de epurare proprie, aşezată în zona fostelor grajduri CAP, un foraj de apă, realizat în locul în care specialiştii vor indica apă potabilă dată fiind amplasarea lui lângă Olt, şi un bazin de captare propriu, fie de 100 mc, fie de 200 mc”, spune Paltin.

Dacă nu vor interveni situaţii neprevăzute legate de lucrare şi de finanţarea ei, aceasta ar trebui să se încheie în circa doi ani.

Costă peste un milion de euro, jumătate din fondurile AFM, jumătate din bugetul local.

Narin
Dentistry Tour - dr. Monica Paler
Spalatoria GPC
Amanet King Onix
Leloland
JTTI

Proiectul pentru alimentarea cu apă şi canalizarea satului Hălmeag a fost depus spre finanţare la AFM în anul 2010, dar finanţat abia de curând. Banii de la AFM vor veni etapizat în funcţie de anumite lucrări efectuate şi de verificări în teren.

În ce priveşte Vadul, singurul din comună fără aceste utilităţi, primarul explică faptul că intenţionează întocmirea unui proiect pe fonduri europene şi pentru acesta.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie