Aplicație-ghid multimedia pentru Biserica Evanghelică Cincșor

Asociația Contrafort Pro Kleinschenk/Cincșor derulează în această perioadă proiectul Biserica culturală multimedia prin care își propune să îmbunătățească experiența de vizitare a bisericii fortificate din Cincșor.

În cadrul proiectului este în curs de dezvoltare o aplicație-ghid multimedia care facilitează o mai bună înțelegere a istoriei bisericii fortificate Cincșor, se arată într-un comunicat de presă. Aplicația va fi disponibilă online, dar va fi accesibilă pentru vizitatori și pe tablete și pe un ecran tactil în incinta fortificației.

Informația istorică referitoare la monument și comunitate este completată de planuri arhitecturale, imagini de arhivă, detalii cu obiecte din patrimoniul parohiei evanghelice Cincșor și chiar cu materiale audio, cum ar fi mostre ale dialectului săsesc local sau înregistrări cu muzică interpretată la orgă.

Alte componente ale proiectului includ amenajarea unei expoziții interactive și realizarea unui ghid tip vânătoare de comori pentru copii.

Victoria Federal IFN
Florian Shaorma
Demgy

Acest proiect, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, este integrat conceptului de biserică culturală pe care Asociația Contrafort Pro Kleinschenk/Cincșor îl pune în aplicare în cazul bisericii fortificate Cincșor de câțiva ani.

Pornind de la realitatea reducerii funcției cultice la minim, conceptul de biserică culturală presupune ca monumentul să găzduiască evenimente și activități cultural-turistice pentru a-și asigura supraviețuirea, pentru a se reinventa și a-și păstra utilitatea atât la nivel comunitar, cât și la nivel general.


Apreciază
Distribuie