Aproximativ 100.000 de turişti la Braşov, în iulie şi august

Braşovul a avut în ultimii cinci ani o creştere de 10-15% a numărului de turişti anual. La acest succes au contribuit atât promovarea la marile târguri de turism din Europa, cât şi creşterea numărului de evenimente organizate.

Cei mai mulţi turişti străini care au vizitat Braşovul sunt germanii, aceştia fiind urmaţi de italieni şi francezi. Locurile patru şi cinci sunt deţinute de turiştii din Ungaria şi Israel.

Anul acesta au început însă să vină şi ruşi, spanioli, italieni şi asiatici.

Statisticile arată că străinii stau, în medie, câte două zile şi prefere hotelurile de 4 şi 5 stele. Castelul Bran este cel mai vizitat obiectiv al Braşovului.

Castelul face profit un milion de euro pe an din vânzarea de bilete, organizarea de evenimente private şi suveniruri.

Cetatea Râşnov vine şi ea tare din urmă şi are mii de turişti în fiecare zi. Zona este şi mai atractivă acum după inaugurarea cremalierei şi a parcului cu dinozauri.

Mogaldea Therapy
Amanet King Onix
Second hand & outlet
Florian Shaorma
JTTI
Spalatoria GPC
Proaspat Alb

Din municipiul Braşov, cele mai vizitate obiective turistice sunt Biserica Neagră şi Casa Sfatului. Biserica Neagră este celebră nu doar prin dimensiunile sale, ci şi prin faptul că aici se află cel mai mare clopot din România, un clopot din bronz care cântăreşte şase tone.

Casa Sfatului este fosta primărie şi cea mai emblematică clădire a Braşovului.

 

sursa: adevarul.ro


Apreciază
Distribuie