Arde litiera de lângă Ohaba

foto: ISU Brasov

ACTUALIZARE 3

ISU Brașov a anunțat că elicopterul nu a putut să intervina din cauza vântului puternic; odată cu lăsarea întunericului, efective de la Ocolul Silvic vor supreveghea arderea pe timpul noptii, iar joi dimineața se vor relua acțiunile pentru stingerea tuturor focarelor de incendiu.


ACTUALIZARE 2

21 de hectare sunt afectate de incendiu; intervin 25 de pompieri și 30 de lucrători de la Ocolul Silvic, sprijiniți și de Asociația ATV Riders și 4×4 Rescue.

De asemenea, de la Inspectoratul General de Aviație a fost solicitat pentru intervenție un elicopter cu dispozitiv Bambi Bucket  (un dispozitiv suspendat pe un cablu, transportat de un elicopter pentru a furniza apă pentru pompieri aerieni).

Acțiunea de la Ohaba este îngreunată de vântul care suflă cu putere și de lipsa surselor de apă din zonă.

Personalul care intervine trebuie să se deplaseze pe jos, în teren accidentat, până la focarele de incendiu, conform ISU Brașov.


ACTUALIZARE 1

Belvedere - revelion 2023
Amanet King Onix
Spalatoria GPC
JTTI
Demgy
True Energy
Narin
Qi Meridian

Potrivit unei informări a ISU Brașov, se pare că a fost afectată o suprafață de aproximativ 12 hectare.


ȘTIREA INIȚIALĂ

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov anunță că miercuri, 13 noiembrie, a izbucnit un incendiu la litiera din pădurea Ohaba.

Din primele informații, focul s-a extins pe aproximativ 2 hectare.

La fața locului intervin pompierii de la Detașamentul Făgăraș cu două autospeciale de stingere, dar și lucrători de la Ocolul Silvic.

 

foto: ISU Brașov


Apreciază
Distribuie