Artiști din Germania concertează la Făgăraș

Ansamblul „Furiant Quartet” va concerta la Biserica Evanghelică din Făgăraș, vineri, 5 octombrie, de la ora 18.

Artiștii revin în Transilvania datorită reacțiilor pozitive pe care le-au primit în urma concertului din 2016, susținut tot în Făgărăaș. Tinerii muzicieni au studiat la conservatorul „Hanns Eisler” din Berlin și au câștigat numeroase premii internaționale. Accesul la concert este gratuit, dar donațiile vor fi binevenite.

Cvartetul de coarde este un gen specific de muzică, cunoscut încă din timpul clasicismului vienez. Prima piesă din program, ”Frühlingsquartett” (Cvartet de primăvară), a fost  compusă de Wolfgang Amadeus Mozart (KV 387) în anul 1782, când o nouă generație de artiști a intrat în centrul atenției. Piesa poate fi privită ca un deschizător de drumuri spre o nouă eră a muzicii instrumentale, în care predomină dramatismul și emoționalitatea.

Happy Feet
Monumente funerare
CTF

Cum s-a dezvoltat în timp acest gen de muzică se va putea urmări ascultând Cvartetul de coarde nr. 2 de Béla Bártok, care a fost compus în timpul Primului Război Mondial și este una dintre cele expresive și mai pretențioase piese ale acestui compozitor, care a integrat studiile sale despre muzica populară din țara lui natală și alte meleaguri în această piesă. Muzica țăranilor maghiari, admirată de compozitor, dar și ”folclorul imaginar” se întrepătrund în armonii perfecte.

Acțiunea culturală cofinanțată de Consiliul Local Făgăraș și Primăria Municipiului Făgăraș sub egida Centenarului Marii Uniri din 1918.


Apreciază
Distribuie