Atenție la îmbrățișări! Un făgărășean a rămas fără portofel din această cauză

Polițiștii făgărășeni au reținut joi, 9 ianuarie, un bărbat în vârstă de 41 ani din Făgăraș după ce au fost sesizați că ar fi sustras portofelul unui alt localnic.

Victima, un bărbat în vârstă de 74 ani, a declarat că, în timp ce se afla în zona unei piețe agroalimentare din municipiu, ar fi fost îmbrățișat, în semn de salut, de către o persoană necunoscută. Aceasta i-ar fi sustras portofelul pe care-l avea asupra sa, potrivit IPJ Brașov.

În urma investigațiilor, polițiștii au identificat autorul faptei, iar în baza probatoriului administrat, acesta a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al  Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Oamenii legii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, dosar instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Servicii profesionale de curatenie cu aburi
Dedienne - responsabil comercial
Belvedere
Tractari auto

 

Pentru a evita să deveniți victime ale unor astfel de infracțiuni, Poliția Brașov recomandă următoarele:

  • Dacă aveți bani asupra dumneavoastră, țineți-i într-un loc greu accesibil.
  • Evitați să  ţineţi portofelul/ telefonul mobil/ banii  în buzunarul de la spate al pantalonilor şi nu vă etalaţi în mod ostentativ banii.
  • Evitaţi pe cât posibil zonele aglomerate. Atunci când staţi la rând, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit.
  • Dacă în aglomeraţie vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase, încercați să vă schimbaţi locul.
  • Fiți circumspecți atunci când o persoană necunoscută se apropie prea mult de dvs. pretinzând că este o veche cunoștință și insistă să vă îmbrățișeze!


Apreciază
Distribuie