Atenție, polei pe șosele! Unde puteți semnala problemele

Precipitațiile de ieri și temperaturile scăzute din timpul nopții au dus la formarea de polei pe drumurile din municipiu, dar și din afara lui.

Directorul Salco Serv, Dragoș Bârsă, declară că s-a acționat toată noaptea cu material antiderapant, dar s-a intervenit și în această dimineață în urma unei sesizări. Șoferii au reclamat că sunt probleme pe străzile Câmpului, Coșbuc, Șenchea, Teiului și Școlii.

Făgărășenii care întâmpină probleme din cauza zăpezii sau a poleiului, pe carosabil sau trotuare, sunt sfătuiți să anunțe situațiile cu care se confruntă la dispeceratul companiei municipale, la numărul de telefon  0758 232 222 (număr cu tarif normal).

Probleme din cauza poleiului sunt și pe tronsonul DN 1 dintre Făgăraș și Brașov. O mașină a ieșit în decor miercuri, dimineața, în apropiere de localitatea Șercaia.

Direcția de Drumuri și Poduri Brasov susține că a actionat cu 27 autoutilaje, de marți de la ora 17:00 până miercuri la ora 5:00. În acest interval s-au răspândit 263 tone sare pe: DN 1, DN 1A, DN 1E, DN 1S, DN 10, DN 11, DN 13, DN 73, DN 73A, DN 73B, DN 73F și VOB, potrivit drumarilor.

Mobila SH
Demgy
curatare tapiterie
Monumente funerare
PSD - alegeri locale 2024
Firma servicii renovare

Recomandările Poliției

În astfel de condiții, Centrul Infotrafic al Poliției Române recomandă șoferilor să circule cu cel mult 30 de kilometri pe oră în localități și 50 de kilometri pe oră în afara acestora.

Poliția Rutieră mai recomandă conducătorilor de autovehicule, pentru a evita accidentele, să-și asigure o bună vizibilitate curățând parbrizul, luneta și geamurile laterale, să asigure buna funcționare a ștergătoarelor de parbriz și a sistemului de climatizare și dezaburire, și să păstreze în mers o distanță suficient de mare față de autoturismul din față, pentru a putea opri în condiții de siguranță.

De asemenea, șoferii sunt sfătuiți să echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare sezonului rece, să nu frâneze sau să vireze brusc și să folosească cu precădere frâna de motor și să respecte semnalele și indicațiile agenților de circulație.


Apreciază
Distribuie