Atenție șoferi! Duminică sunt restricții de circulație din cauza caniculei

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că se instituie restricții de circulație duminică, 24 iulie, în intervalul orar 10:00 – 20:00.

Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t și nu vor avea voie să circule în județele: Teleorman, Dâmbovița, Argeș, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Olt, Dolj, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Constanța.

De asemenea, tot duminică, pentru județele care vor ieși de sub incidența codului portocaliu, respectiv Satu Mare, Bihor, Sălaj, Arad, Timiș și Caraș – Severin, se ridică restricția de circulație.

Pe sectoarele de drumuri expres și autostrăzi din administrarea CNAIR S.A. traficul se va desfășura în condiții normale.

Aceste restricții vor fi instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, Cod Portocaliu – val de căldură persistent.

Măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua  rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.

True Energy
Belvedere - revelion 2023
Spalatoria GPC
Leloland
Proaspat Alb
Monumente funerare

Potrivit CNAIR, nu sunt restricționate:

  • transporturile de persoane;
  • transporturile de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală;
  • vehiculele care participă la intervenții în caz de forță majoră;
  • transporturile funerare, poștale, de echipamente de prim ajutor, pentru distribuire de carburanți, de mărfuri sub temperatura controlată, pentru tractări vehicule avariate, pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate;
  • transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării;
  • transporturi apă îmbuteliată;
  • transporturi produse provenite din exploatări agricole;
  • transporturi militare implicate în exerciții multinaționale;

De asemenea, pe perioada restricțiilor vor fi exceptate utilajele proprii ale CNAIR, cât și utilajele închiriate de la firmele cu care CNAIR are contracte de lucrări în derulare.

 

foto: Pixabay / Andreas160578


Apreciază
Distribuie