Au furat pompa de la sistemul de alimentare cu apă din Șercaia

Localnicii din comuna Șercaia au fost puși în pericol de hoți care au furat o pompă de la sistemul de alimentare cu apă.

Persoane încă neidentificate au tăiat gardul din sârmă și au demontat o pompă folosită pentru a măsura nivelul apei din bazin.

„Bazinul a fost construit din fonduri europene în 2015 şi asigură apă potabilă pentru cele 800 de gospodarii din localitățile Şercaia și Hălmeag. Oamenii îşi fac griji acum, după ce au realizat că oricine le-ar putea infesta apa”, a declarat primarul Cristinel Paltin pentru Știrile PRO TV.

Tablouri pe panza
Copy Center TMF
Future Sound

Criminaliștii au găsit urme și pe tancul unde este depozitată apa potabilă, astfel că au cerut sprijinul DSP Brașov. Inspectorii sanitari au luat probe pentru a se asigura că oamenii nu sunt expuşi vreunui risc, iar rezultatele, din fericire, au arătat că apa este curată.

Primăria a decis că va instala camere de supraveghere, pentru a preveni astfel de situaţii. Polițiștii au demarat o anchetă și faccercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.


Apreciază
Distribuie