Aur pentru Romania la FOTE

 

După ce luni, Emil Imre a cucerit medalia de argint pentru România în proba de short-track 500 de metri, marţi Imre a câştigat medalia de aur în proba de patinaj viteză short-track 1.000 de metri, aducând astfel a doua medalie pentru delegaţia României participantă la Festivalul Olimpic al Tineretului European.

Cabinet ORL
Florian Shaorma
Spalatoria GPC
Monumente funerare
JTTI
Leloland
Narin

Dacă Tamas Antal, Lorena Stănică şi Teodora Pană au fost eliminaţi încă din primele faze, Emil Imre a ajuns până în finală fără prea mari emoţii. Românul s-a impus în serii şi în sferturi, iar în semifinale a terminat al doilea, la cîteva zecimi de adversarul său. În finală s-a descurcat de minune şi la final a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. „A fost ceva extraordinar. Toată România a fost alături de mine, toată lumea de aici mă încuraja, publicul din patinoar a creat o atmosferă de vis şi totul a fost perfect. Sunt foarte fericit, nici nu mai ştiu ce să spun. E mult mai dulce victoria la foto-finish. Am văzut că au căzut băieţii şi mi-am spus „Ai locul doi asigurat. Hai că se poate, hai, hai, hai…”. Nici nu vă puteţi imagina câte emoţii am avut. A fost foarte bine pentru mine că a am simţit lumea aproape de mine, că i-am auzit mereu strigând, hai Emil sau hai România”, a declarat imediat după cursă Emil Imre. Patinatorul născut la Miercurea Ciuc are 16 ani şi este cel mai valoros sportiv român din acest sport la categoria sa de vârstă. El a ocupat, duminică, locul 6, în proba de short track 1500 de metri, după ce a căzut în finală, fiind dezechilibrat de francezul Yoann Martinez.
Vrea la Soci. După rezultatele foarte bune obţinute la Festivalul Olimpic al Tineretului European, Emil Imre vrea mai mult şi se gândeşte la Jocurile Olimpice de la Soci. „Nu mă aşteptam să obţin două medalii, ţinând cont de faptul că nu erau probele mele favorite la patinaj viteză. Dar, când totul se termină cu bine, îţi dai seama că în sport se poate întâmpla orice. Le mulţumesc tuturor care au fost alături de mine. Am simţit mereu sprijinul publicului. Am avut curse peste curse, nici măcar nu am reuşit să-mi trag sufletul sau să beau apă. Dar, am strâns din dinţi şi am reuşit. Nici nu pot să spun acum cum mă simt. Cele două medalii le dedic părinţilor mei. Mi-am dorit mai mult decât locul doi, mi-am dat seama că se poate şi am avut câştig de cauză. Îmi doresc foarte mult să ajung la Jocurile Olimpice de la Soci, unde voi încerca să dau tot ce pot, aşa cum am făcut şi acum”, a spus Emil Imre, dublu medaliat la Festivalul Olimpic al Tineretului European. gandul.info


Apreciază
Distribuie