Autostrada Făgăraș – Brașov, din nou în discuții

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a scris miercuri, 31 martie, într-o postare pe Facebook, că a scos de la naftalină proiectul autostrăzii Făgăraș –. Brașov Ba chiar, a fost lansată licitația pentru documentația tehnică a autostrăzii, afirmă ministrul.

Parte din Autostrada Transilvania, tronsonul dintre Făgăraș și Brașov are o lungime de 48 de km și este scos la licitație pentru completarea studiului de fezabilitate și pentru elaborarea proiectului tehnic.

Noutatea o reprezintă și modelul de licitație: CNAIR va primi întreaga documentație tehnică iar lucrările vor putea începe imediat după licitație, fără blocaje, cu toate exproprierile realizate și fără surprize în teren.

CNAIR a finalizat noul model de caiet de sarcini pentru licitații, iar autostrada Brașov – Făgăraș este prima care beneficiază de această reformă”, a explicat ministrul Drulă.

Bikeathon
Amanet King Onix
Monumente funerare

Valoarea estimată a contractului este 21.387.313,82 lei fără TVA. Durata contractului este de 22 de luni pentru completarea studiului de fezabilitate și 3 luni pentru cea a proiectului tehnic.

În plus, studiul de fezabilitate pentru sectorul Făgăraș – Sibiu a fost finalizat iar dacă până la sfârșitul lunii aprilie se obține acordul de mediu – așa cum se preconizează, va fi lansată și licitația de construire pentru acest segment.


Apreciază
Distribuie