Avocați din Brașov și Cluj, în procesul intentat Consiliului Local de Diana Gribincea

Doi avocați din Brașov vor „lupta” în instanță cu o firmă de avocatură din Cluj-Napoca, în procesul intentat Consiliului Local de managerul Casei de Cultură, Diana Gribincea Popa.

Primăria va fi reprezentată de avocata Cristina Gheorghe, în timp ce Călin Pernicek va fi apărătorul Consiliul Local. Opiniile Executivului și Legislativului sunt diferite, potrivit primarului Gheorghe Sucaciu.

„Vrem să chemăm în garanţie cei zece consilieri care au blocat procedura de evaluare a managerului Casei de Cultură”, a motivat edilul decizia, în urma ședinței de îndată care a avut loc luni seară. Cu alte cuvinte, în cazul în care municipalitatea pierde procesul, Sucaciu nu vrea ca despăgubirile să fie plătite din bugetul local, ci să fie achitate de cei zece consilieri.

Diana Gribincea Popa a angajat firma de avocatură Iordăchescu & Asociații, din Cluj-Napoca, și a acționat în judecată Consiliul Local în luna mai. Ea solicită pierderi salariale de 5.076 de lei și daune morale de 100 de mii de lei. Comisia de Cultură, condusă de consilierul Florin Alexandru (PSD), care trebuia să îi evalueze activitatea din ultimii ani, ar fi blocat procedura de ocupare a postului de manager prin tertipuri.

Bilka - consultant vanzari
Pensiunea Confort Morosanu

Alexandru Mazilu (PNL) a declarat în timpul ședinței că au mai fost consultați patru avocați care spun la unison „să continuăm procesul, toate șansele sunt de partea noastră”.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie