Avrigul a ajuns în presa germană

Planurile şi proiectele implementate în Avrig pentru energia „verde” sunt lăudate într-un larg reportaj de ziarul german „Der Spiegel”. Reportajul face dese referiri la acţiunile demarate de primarul Arnold Klingeis din Avrig de a transfera sume importante pentru energia verde.

Titlul reportajului face cinste atât zonei avrigene, cât mai ales României: „Idei din Transilvania: cum atrage un primar sas investitori străini în orăşelul său”. Primarul este lăudat de modalitatea ingenioasă de a-i primi la Palatul Brukenthal pe chinezii care vor investi în energia viitorului, dar şi pentru faptul că promovează energia eco, mult mai sănătoasă vieţii şi organismelor.

Reportajul amintit laudă de asemenea rata şomajului de doar patru procente la o populaţie de 15.000 de locuitori, pe când media naţională a ratei şomajului este de 7,5%. Sunt amintite asfaltările, refacerea faţadelor clădirilor, curăţenia de pe trotuare şi transportarea gunoiului stradal. Tot din reportajul nemţesc aflăm şi faptul că primarul Klingeis a încercat să se inspire în ceea ce priveşte energia verde din modul de orgnizare de la Heidelberg, un oraş importat din Germania.

Florian Shaorma
JTTI
Cabinet ORL
Demgy
Amanet King Onix

Obiectivul general al investiţiilor în energia verde de la Avrig este acela de a contribui la îmbunătăţirea calităţii aerului, prin reducerea gradului de poluare cauzată de arderea combustibililor gazoşi, precum şi de a stimula utilizarea sistemelor care folosesc sursa de energie solară, nepoluantă.

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie