Badea Cârţan… revine!

Mirel Magop a venit la Fagaras sa vada statuia lui Badea Cartan de la Casa de Cultura

Mirel Magop a venit la Fagaras sa vada statuia lui Badea Cartan de la Casa de Cultura

Badea Cârţan revine… la 117 de la celebra sa călătorie pe jos până la Roma, iată că un nou român se încumetă să ajungă încălţat în opinci până la Columna lui Traian.

Călătoria lui Mirel Magop va începe în 7 august şi va fi o reeditare aproape fidelă a celei făcute de ţăranul autodidact de la Cârţişoara. Bărbatul va pleca încălţat cu opinci, îmbrăcat cu costum popular şi cojoc, dar conectat la tehnologie spre deosebire de primul.

În desaga de pe umăr, Magop îşi pune un laptop, pentru a comunica pe lungul său traseu cu toţi românii care vor să ştie pe unde a ajuns, ce-a mai făcut, unde a dormit şi cum a fost primit de oameni.

Într-una din zilele petrecute pentru documentare în satul natal al „originalului” Badea Cârţan, Mirel Magop a dat o fugă până la Făgăraş. S-a pozat cu statuia lui Badea Cârţan din faţa Casei de Cultură. El s-a născut acum 44 de ani la Vatra Dornei.

Amanet King Onix
Spalatoria GPC
Demgy - locuri de munca
Moveos
Florian Shaorma

Până în 7 august stă la Cârţişoara, iar de acolo va pleca miercuri spre capitala Italiei, estimând că va face 3 luni de zile până acolo.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie

Un comenariu la “1”

Comentariile sunt închise.