Bani din ultimii 4 ani, recuperați și reinvestiți la Spitalul municipal

Municipalitatea va recupera peste 3.000.000 de lei, în urma unui parteneriat cu Ministerul Sănătății, două spitale și alte instituții din județul Brașov. Suma va fi reinvestită în echipamente medicale.

Banii care vor fi recuperați printr-un proiect cu fonduri europene au fost investiți în ultimii patru ani la Spitalul municipal Făgăraș. Consiliul Local a dat o Hotărâre prin care a aprobat parteneriatul, în ședința de îndată de joi.

„Este vorba despre servicii medicale și investiții făcute în Ambulator și Urgență, în perioada 1 ianuarie 2014 – 10 iulie 2018, finalizate sau în curs de finalizare. Practic, vom reuși să accesăm bani și din lista de investiții de anul acesta, să recuperăm toți banii pe care Consiliul Local, Ministerul Sănătății și spitalul i-au cheltuit pe aceste domenii în această perioadă”, a declarat Mariana Câju, preşedintele Consiliului de Administraţie al spitalului.

Banii vor fi reinvestiți, în principiu, într-un laborator nou de analize medicale care să obțină acreditarea ministerului pentru a se putea semna un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Dar, vor mai fi dotate secția de Radiologie și secția ATI.

curatare tapiterie
Agromar
Spalatoria Aqua Carpet
Demgy
Proaspat Alb
Reno Depo
Sezar Forest - soferi profesionisti
Firma servicii renovare

Mai mult, până la sfârșitul anului ar urma să fie obținute toate acreditările necesare pentru ca Spitalul municipal Făgăraș să fie transformat într-un spital de Urgență.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie