Banii fac diferența între viața normală și chin! Ianis are nevoie de 40.000 euro pentru a scăpa de chin

Denis, Raluca și Ianis Panazean

Ianis Panazean este un băiețel din Făgăraș.  Are doar de 4 ani și jumătate, însă și o listă mult prea lungă de afecțiuni pentru vârsta lui; el suferă de malformație cerebrală, epilepsie și semipareză pe partea stângă. Pe lângă toate acestea, crizele de epilepsie i-au mai provocat și leziuni pe creier.

Părinții lui au împrumutat bani ca să-l ducă în Turcia pentru analize. În urma acestora, medicii au recomandat o operație care-i poate reda speranța la o viață cât mai aproape de normal. Această speranța costa însă aproximativ 40.000 euro, bani de care părinții nu dispun!

Băiețelul trebuie să înghită patru pastile în fiecare zi, iar dacă nu va face această operație cât mai repede (preferabil până la împlinirea vârstei de 5 ani), leziunea de pe creier se va mări iar starea lui se va deteriora.

Denis și Ianis Panazean

Ianis nu poate merge singur, nu vorbește și nu mănâncă decât ajutat! Mama lui este în permanență alături el pentru a-l îngriji. Tot ce își doresc părinții lui Ianis este ca el să-l ajungă din urmă pe fratele său geamăn, Denis, un copil fără probleme de sănătate.

Îmi doresc ca împreună să îl luăm de mânuțe și Ianis, pentru a îi ușura drumul în viață.

Ianis […] nu își poate susține capul, nu stă în fund, nu merge, nu vorbește si nici nu poate mânca normal decât pasat și alimentat cu seringa. A fost depistat cu probleme la doar 5 zile de viață, iar de atunci lupta noastră este continuă!

Ianis este un adevărat LUPTĂTOR, un copil special care, în ciuda faptului ca are atâtea probleme, te face să îl iubești necondiționat încă de la prima vedere! Noi ne înțelegem doar din priviri deoarece el nu poate să vorbească. […] Prin simplul fapt că mă strânge cu mânuța lui de deget, îmi dă putere să lupt, însă asta o pot face doar cu voi!

Știm cu toții ce înseamnă copiii în viața noastră – darul cel mai de preț! De aceea, vă rog din sufletul să ne fiți alături pentru a-i oferi șansa de a fi operat, de a avea și el cât de cât o viață normală și să se poată juca alături de frățiorul lui geamăn, Denis! Ei sunt tot ce avem mai scump pe lume, va rugam, dați-ne șansa să ne putem bucura de copiii noștri”, este mesajul sfâșietor al Ralucăi Panzean, mama lui Ianis.

Florian Shaorma
Narin
True Energy
Spalatoria GPC
Monumente funerare
Belvedere - revelion 2023
Amanet King Onix

Comunitatea nu a rămas insensibilă la drama familiei Panazean. Oamenii au început să distribuie on-line povestea lui Ianis; în biserici, farmacii și magazine din oraș au apărut urne pentru colectarea banilor de care este nevoie pentru operație.

Acum, totul depinde de dărnicia făgărășenilor, și nu numai.

De reținut: timpul nu este de partea lui Ianis! Cu cât ajunge mai repede la operație, cu atât are mai multe șanse să se recupereze.

Ianis și Georgeta Berian

Acest înger de copilaș, cu tenul alb și ochii albaștri ca seninul cerului, mi-a intrat în suflet din prima secundă, de când l-am văzut. Am avut șansa să îl țin în brațe ore întregi, rugându-mă deseori la Dumnezeu și la Maica Domnului, cu lacrimi în ochi, să îl ajute cumva. Minuni, au existat și există”, a scris într-o postare pe Facebook Georgeta Berian, asistent social în cadrul Unității de Îngrijire la Domiciliu Făgăraș.

Donații se pot face și în conturile bancare, deschise pe numele tatălui lui Ianis, Valentin Panazean, la Raiffeisen Bank.

Cont in Lei: RO 92 RZBR 00000 600 1913 3151

Cont in Euro: RO 67 RZBR 00000 600 2218 2020


Apreciază
Distribuie