Băut la volan, fără permis de conducere, a fugit de polițiști și a avariat două mașini

foto InfoTrafic Făgăraș

ACTUALIZARE

IPJ Brașov a transmis că, în baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.


ȘTIREA INIȚIALĂ

Marți, 04 ianuarie, în jurul orei 13.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul, condus de către un bărbat, în vârstă de 38 ani din localitatea Hârseni, pe Drumul Județean 104 B.

Conducătorul auto nu a respectat semnalele regulamentare de oprire, efectuate de către polițiști, continuându-și deplasarea, așa că polițiștii au urmărit autovehiculul în cauză, cu autospeciala de poliție, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune.

Întrucât conducătorul auto nu a oprit autovehiculul, polițiștii au procedat la executarea unui foc, în plan vertical, cu armamentul din dotare.

curatare tapiterie
Firma servicii renovare
Victoria Federal IFN
Monumente funerare

În încercarea de a se sustrage activității de control a polițiștilor, conducătorul auto a avariat atât autospeciala de poliție, cât și un alt autovehicul, ce se deplasa pe DJ 104 B, ulterior, răsturnându-se în afara părții carosabile.

În urma producerii evenimentului rutier nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale.

Șoferul a fost imobilizat și testat din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul fiind 0,74 mg/l alcool pur. El a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere, a declarat agentul principal de poliție Nadia Olaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov.

Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt și luării măsurilor legale, ce se impun.


Apreciază
Distribuie