Becleanul s-a dat cu Sibiul!

Prima comună din judeţul Braşov care face parte din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canal Sibiu este Becleanul. Este şi prima, şi singura care a aderat la operatorul regional de apă.

Potrivit primarului Cosmin Leancu, comuna sa făcea parte încă din 2007 din operatorul de apă de la Braşov, dar cu toate acestea era deservită de Apă Canal Sibiu. Pentru a ieşi din această situaţie anormală, Becleanul a devenit membru al operatorului care îl şi deserveşte. Satele care primesc apă prin operatorul sibian sunt Hurez, Beclean şi Luţa. Deocamdată Calborul şi Boholţul nu au aducţiune, dar primarul este hotărât să aducă aducţiunea din magistrala de la Cincşor.

La momentul de faţă a fost votată numai aderarea comunei la Apă Canal Sibiu, nu şi stabilirea intervalului în care conductele comunei vor intra în reabilitare sau extindere. Acest lucru se va face într-o etapă distinctă de Făgăraş şi evident ulterioară oraşului nostru.

Sumi Agro - Shigeki
BPM - excavatorist
Florian Shaorma
Demgy
Monumente funerare
Proaspat Alb

În calitate de membru al ADI Sibiu, comuna făgărăşeană plăteşte o cotizaţie anuală de 1 leu/cap de locuitor, având 1.800 de locuitori. Pe lângă faptul că este prima comună din Ţara Făgăraşului care a intrat în marea familie a operatorului sibian, este şi prima comună care a avut apă în sistem centralizat. „Din anii ’60 există conducte de apă în Hurez şi Beclean. De asemenea, şi gazul a fost introdus în aceeaşi perioadă, în care a fost alimentat cu utilităţi şi combinatul din Făgăraş”, explică edilul. Cristina Cornilă


Apreciază
Distribuie