Biblioteca Municipală Făgăraş și altele 29 din județ, modernizate și digitalizate prin PNRR

Administrația județeană intenționează să modernizeze și să digitalizeze 30 de biblioteci din județul Brașov, transmite Radio România Brașov. Printre acestea se află Biblioteca Municipală Făgăraş, cea din orașul Victoria, dar și din cîteva comune din Țara Făgărașului.

A fost depus un proiect pentru obținerea de fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență, a anunțat vicepreședintele CJ Brașov, Szenner Zoltan. Valoarea totală a proiectului este de aproape 20 de milioane de lei.

Obținerea acestei finanțări va însemna o șansă pentru modernizarea radicală a Bibliotecii Județene și a încă trei biblioteci, cele de la Vama Buzăului, Victoria și Drăguș, care vor fi renovate și echipate pentru a fi adevărate huburi locale pentru educație, moderne, atractive, care să fie un punct de atracție pentru tineri, dar și pentru alte categorii de vârstă.

„Pe lângă partea de bibliotecă propriu-zisă, cu săli de lectură moderne, aici vor fi amenajate săli de curs, ateliere de robotică, ateliere cu imprimante 3D, studiouri video și VR. Pentu că ne dorim ca bibliotecile să devină adevărate centre comunitare, în funcție de specificul zonei, acestea vor fi dotate și cu ateliere de bricolaj, sculptură și atelier textile”, a precizat Szenner Zoltan pentru sursa citată.

Lista bibliotecilor publice care au fost incluse în proiect şi care vor beneficia de renovare şi/sau de dotare cu echipamente:

– Biblioteca Județeană „George Barițiu”;

BPM - excavatorist
Amanet King Onix
Sumi Agro - Kaishi
Proaspat Alb
Reno Depo

– Biblioteca Municipală Codlea, Biblioteca Municipală Făgăraş, Biblioteca Municipală Săcele;

– Biblioteca Orășenească Ghimbav, Biblioteca Orășenească Râşnov, Biblioteca Orășenească Rupea, Biblioteca Orășenească Victoria;

– Biblioteca Comunală Apaţa, Biblioteca Comunală Bran, Biblioteca Comunală Budila, Biblioteca Comunală Cristian, Biblioteca Comunală Drăguş, Biblioteca Comunală Dumbrăviţa, Biblioteca Comunală Feldioara, Biblioteca Comunală Hălchiu, Biblioteca Comunală Hârseni, Biblioteca Comunală Hoghiz, Biblioteca Comunală Homorod, Biblioteca Comunală Măieruş, Biblioteca Comunală Mândra, Biblioteca Comunală Moieciu, Biblioteca Comunală Ormeniş, Biblioteca Comunală Părău, Biblioteca Comunală Poiana Mărului, Biblioteca Comunală Racoş, Biblioteca Comunală Şinca, Biblioteca Comunală Vama Buzăului, Biblioteca Comunală Voila, Biblioteca Comunală Vulcan.

 


Apreciază
Distribuie