Biserica spitalului din Făgăraş a fost sfinţită

IPS Laurentiu Streza

IPS Laurentiu Streza

     Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a sfințit sâmbătă, 12 octombrie, Biserica “Sfinţii Doctori Fără de Arginţi Cosma, Damian, Chir şi Ioan” din incinta Spitalului Municipal din Făgăraş. Sfintire

    Sărbătoarea a fost încununată şi de aniversarea IPS Mitropolit Laurenţiu, care a împlinit sâmbătă, 12 octombrie, 66 de ani.

   În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Sorin Mustaţă a fost hirotonit preot pentru Parohia Vad, Protopopiatul Făgăraş I. De asemenea, teologul Adrian Grosu a fost hirotonit diacon.

    Sărbătoarea a fost încununată şi de aniversarea IPS Mitropolit Laurenţiu, care a împlinit sâmbătă, 12 octombrie, 66 de ani.

     După Sfânta Liturghie, a fost oficiat un Te Deum prin care preoţii şi credincioşii au mulţumit lui Dumnezeu şi s-au rugat pentru sănătatea, îndelunga păstorire şi mântuirea IPS Mitropolit Laurenţiu, aniversat la împlinirea celor 66 de ani de viaţă. Ierarhul a fost felicitat de preoţi, de autorităţile prezente, amintind aici pe primarul Sorin Mănduc şi de credincioşi.

Monumente funerare
Victoria Federal IFN
Amanet King Onix
Spalatoria GPC
Firma servicii renovare
Moveos
Florian Shaorma
JTTI

     În cuvântul de învăţătură, IPS Mitropolit Laurenţiu i-a felicitat şi le-a mulţumit credincioşilor din Făgăraş care au sprijinit construirea şi înfrumuseţarea bisericii de la spital, un loc de rugăciune pentru toţi bolnavii îngrijiţi în unitatea medicală. Ierarhul a explicat mai apoi rânduiala de sfinţire a unei biserici şi i-a îndemnat pe credincioşi să fie mereu aproape de Sfintele Taine şi de rugăciunile Bisericii, pentru a deveni purtători de Hristos.

    Preotul slujitor la biserica spitalului din Făgăraş, părintele Lucian-Vasile Bârsan, a fost hirotesit iconom stavrofor de IPS Mitropolit Laurenţiu, ca semn de preţuire pentru jertfa depusă în a finaliza construirea lăcaşului de cult. Părintele Bârsan le-a mulţumit ierarhului, autorităţilor şi tuturor credincioşilor pentru prezenţa la sfinţirea bisericii, dar şi pentru sprijinul oferit de-a lungul anilor la construirea acesteia. O frumoasă icoană a Mântuitorului Iisus Hristos i-a fost oferită ierarhului, iar la final, toţi credincioşii au primit iconiţe. sfintire1

      Biserica “Sfinţii Doctori Fără de Arginţi Cosma, Damian, Chir şi Ioan” din Făgăraş a fost construită în perioada 2001-2006. Lăcaşul de cult a fost ridicat de preotul Ioan Ciocan, fiind construit din lemn, pe fundaţie de beton. Biserica a fost pictată în perioada 2006-2013, de Marian Croitoru.

sursa: Mitropolia Ardealului


Apreciază
Distribuie