Brașovul vrea să organizeze Jocurile Olimpice de Tineret

foto: Liviu Ardelean, bunaziuafagaras.info

Conducerea sportului românesc a discutat o posibilă candidatură pentru organizarea, în județul Brașov, a Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT) 2024. Anunțul a fost făcut de Consiliul Județean, miercuri.

Reprezentanți ai autorităților publice locale din județ și ai federațiilor naționale ale sporturilor de iarnă s-au întânit cu ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, pentru analizarea posibilității candidaturii României. La discuțiile de la București au participat și președintele CJ Brașov, Adrian-Ioan Veștea, alături de primari și viceprimari ai localităților Râșnov, Fundata, Predeal.

Oficialitățile au decis să promoveze candidatura României pentru găzduirea JOT 2024 în județul nostru. Pentru organizarea unei competiții de nivel olimpic în județul nostru este nevoie de dezvoltarea bazelor sportive pentru sporturile de iarnă, dar și de construirea unor noi facilități, potrivit concluziilor. Vorbim despre un patinoar olimpic, un patinoar de antrenament și o bază dotată cu pârtie de bob și skeleton, pentru desfășurarea competițiilor la disciplinele olimpice bob, sanie și skeleton.

Agromar
Proaspat Alb
JTTI
Demgy
curatare tapiterie

Totodată, sunt necesare modernizarea pârtiei de schi fond de la Râșnov, astfel încât să se poată organiza competiții de combinată nordică, dar și construirea tribunelor și montarea instalației de nocturnă la trambulinele de sărituri de la Complexul din Valea Cărbunării. Aceste investiții ar putea fi realizate cu ajutorul Companiei Naționale de Investiții și cu sprijinul autorităților locale, care pot contribui prin asigurarea terenurilor necesare construcțiilor și extinderea rețelelor de utilități.

Brașovul, Predealul, Râșnovul și Fundata au mai găzduit ediția de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) din 2013.


Apreciază
Distribuie