Bugetul Făgărașului în 2022

Aproximativ 294 milioane lei ar urma să cheltuiască Primăria Făgăraș în acest an. Proiectul de buget al municipiului este format din investiții (77,44%) și cheltuieli de funcționare (22,56%). Proiectul de bugetul se află pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local, care se întrunește joi, 3 martie 2022, de la ora 16.

Municipalitatea a anunțat că va începe proiecte noi pentru dezvoltarea Făgărașului iar concomitent va continua și proiectele începute, dintre care unele vor fi finalizate anul acesta.

Primăria Făgăraș pregătește documentațiile pentru accesarea finanțărilor și derularea licitațiilor pentru implementarea unor proiecte noi, printre care se numără: modernizarea unor străzi din cartierele Galați și Miorița, realizarea sensului giratoriu pe DN 1 în apropiere de Spitalul Municipal, restaurarea Cetății Făgăraș sau reabilitarea colegiilor din municipiu.

Din fonduri europene, vor fi continuate proiecte precum restaurarea Cetății,  modernizarea și dotare a ambulatoriului din Spitalul Municipal sau modernizarea Școlii Gimnaziale nr. 7

Florian Shaorma
Demgy
Victoria Federal IFN
Monumente funerare
JTTI
Amanet King Onix
Sumi Agro - Zetanil

Printre proiectele finanțate din fonduri naționale se află modernizare mai multor străzi și a iluminatului public, dar și închiderea rampei de gunoi de pe dealul Galațiului.

La totalul bugetului pe acest an se adaugă și suma investițiilor în proiectele finanțate de CNI (n.r. Compania Națională de Investiții), în valoare totală de 58.233.511,56 lei, printre care se află: Complexul sportiv cu bazine de înot, Sala de sport de la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu”, Bază sportivă (de tip 1) în parcul Regina Maria, Cinematograful Transilvania și creșa în cartierul Combinat”, a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului,

Programul de bugetare participativă va continua și în anul acest. Făgărășenii pot veni cu propuneri de proiecte care să îmbunătățească condițiile de viață. Bugetul propus este de 500.000 lei, valoarea maximă fiind de aproximativ 70.000 lei/proiect.


Apreciază
Distribuie