Buștean și cherestea, confiscate în Șinca Veche

foto: IPJ Brașov

Polițiști din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice, în colaborare cu reprezentanți din cadrul Gărzii Forestiere Brașov, au verificat vineri, 22 mai, felul în care se desfășoară activitățile de deținere, depozitare și comercializare a materialului lemnos.

Polițiștii au constatat faptul că o societate comercială de profil, amplasată pe raza localității Șinca Veche, județul Brașov, a expediat cantitatea de aproximativ 26 mc buștean fără documente de proveniență.

În temeiul prevederilor Legii nr. 171/2010-Rep, societatea în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei, fiind dispusă totodată confiscarea valorică a cantității de material lemnos, în cuantum de aproximativ 10.000 lei.

Reno Depo
Amanet King Onix
Mobila SH
Florian Shaorma
Demgy
BPM - excavatorist
Sumi Agro - Shigeki
Proaspat Alb

De asemenea, pe parcursul verificărilor, a fost identificată cantitatea de aproximativ 32 mc buștean diverse specii și circa 11 mc cherestea, specia stejar și fag, pentru care nu au putut fi prezentate documente legale de proveniență”, a declarat comisarul de poliție Alina Ivan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov.

Administratorul societății comerciale a fost sancționat cu amendă în valoare de 3.000 lei, iar întreaga cantitate de masă lemnoasă, cu o valoare de aproximativ 24.000 lei, a fost confiscată și predată în custodia reprezentanților Ocolului Silvic competent.


Apreciază
Distribuie