Ca-n filmele proaste. A furat combustibil din benzinărie cu mașina pe care avea numerele furate de la alt autoturism. Bărbatul din Șercaia era băut, drogat și nu avea permis

foto: idevice.ro

Un bărbat din Șercaia, băut, drogat și fără permis, a fost prins de polițiști după ce a folosit numerele de înmatriculare furate de pe o altă mașină, pe care le-a montat pe autoturismul pe care îl conducea, pentru a putea alimenta într-o benzinărie fără să plătească. Când a fost oprit în trafic, oamenii legii au constatat că alături de el erau doi tineri, în vârstă de 21 ani, respectiv 15 ani. Doi dintre ei sunt reținuți pentru cel puțin 30 de zile.

„Vineri noaptea, la data de 20 august 2022, în jurul orei 01.00, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană de sex masculin, ar fi părăsit incinta unei stații de carburant, situată în proximitatea orașului Rupea, județul Brașov, cu un autovehicul, după ce, în prealabil, ar fi alimentat cu carburant, fără a achita contravaloarea acestuia.

La scurt timp, polițiștii au depistat autovehiculul în cauză pe DN1S, la momentul opririi, în autovehicul fiind identificat conducătorul auto, acesta fiind un bărbat, în vârstă de 21 ani, din localitatea Șercaia, județul Brașov, iar în calitate de pasageri în autovehicul se mai aflau două persoane, respectiv doi tineri, în vârstă de 21 ani și 15 ani.

Din cercetările efectuate în cauză a reieșit faptul că cei doi tineri, în vârstă de 21 ani, ar fi sustras plăcuțele cu numărul de înmatriculare al unui autovehicul, aflat parcat pe raza localității Hoghiz, din județul Brașov, pe care le-ar fi montat pe autovehiculul condus. Ulterior, conducătorul auto ar fi alimentat dintr-o stație de carburant, fără a achita valoarea carburantului, părăsind locația. După ce au părăsit stația de carburant, aceștia ar fi demontat plăcuțele de înmatriculare sustrase și le-ar fi montat pe cele aparținând autovehiculului condus”, potrivit IPJ Brașov.

Amanet King Onix
Belvedere - revelion 2023
Proaspat Alb
Monumente funerare
Florian Shaorma
Leloland
Demgy
Spalatoria GPC

Tânărul nu deținea nici permis de conducere, iar la testarea acestuia din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, precum și la testarea cu aparatul DrugTest, rezultatele au fost 0,61 mg/l alcool pur și pozitiv la cannabis. Prin urmare, bărbatul din Șercaia a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei și a substanței psihoactive în organism.

Cei doi tineri, în vârstă de 21 ani, au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov. Ulterior, instanța de judecată a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 zile față de conducătorul auto și măsura controlului judiciar față de pasagerul, în vârstă de 21 ani. În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.


Apreciază
Distribuie