Cabana Sâmbăta, preferată de turiştii din afara ţării

Drumeţiile montane de pe crestele Făgăraşului, cu oprire peste noapte, sunt preferate de străini şi nu de români. Dovadă stă faptul că, de pildă, la cabana de pe Valea Sâmbetei cei mai mulţi care ajung şi se cazează acolo sunt turişti din alte ţări.

,,Vara aceasta am fost căutaţi de turişti cehi, polonezi, israelieni, nemţi sau slovaci. Românii care se cazează la noi sunt foarte puţini. De exemplu în ultimul weekend am avut cazate 22 de persoane, doar jumătate din capacitatea cabanei. Cei mai mulţi dintre cei care au cerut cazare au fost cetăţeni din afara graniţelor”, spune cabanierul Nae Zadrăilă.

O noapte la cabana Sâmbăta costă 25 de lei – dacă se optează pentru camerele cu peste 4 paturi, sau 30 de lei – dacă se optează pentru camerele cu 2 sau 3 paturi.

Chiar dacă nu pun toţi capul jos pe o pernă din interiorul cabanei, totuşi turiştii care urcă până acolo în weekenduri sunt în număr mult mai mare. În două zile, de sâmbătă şi duminică, în jur de 300 de oameni s-au aventurat până la altitudinea de 1.400 metri. Au stat ziua în preajma cabanei şi au urcat la chilia părintelui Arsenie, iar înspre seară au luat-o pe drumul de întoarcere spre casă.

Victoria Federal IFN
Amanet King Onix
Florian Shaorma
Mobila SH
PSD - alegeri locale 2024
Spalatoria Aqua Carpet
JTTI

Cabanierul Zdrăilă a avut ocazia de a-l recunoaşte, printre turiştii care au dormit în cabana pe care o administrează, şi pe George Vintilă de la Pro Fm.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie