Candidat la Primăria Brașov, arestat pentru 30 de zile

Ultraj prin amenințare este infracțiunea pentru care candidatul la funcția publică a fost arestat preventiv duminică, 9 iunie. Punerea în mișcare a acțiunii vine după arestarea pentru 24 de ore, anunță Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov.

„În data de 07.06.2024, la ora 18.32, inculpatul, candidat la alegerile locale de la nivelul municipiului Brașov, fiind nemulţumit de răspunsul primit de la Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 8 Braşov cu privire la o petiție formulată de acesta, a adresat preşedintelui institutiei ameninţări cu săvârşirea unor acte grave de violență, mesajul fiind trimis la adresa de e-mail a instituției.

La data de 9 iunie 2024, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov a luat măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore.

In aceeași zi, procurorul a întocmit referat cu propunere de arestare preventivă a persoanei în cauză pentru 30 de zile, propunerea fiind admisă de judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Braşov”, se arată în comunicatul Parchetului.

Amanet King Onix
Sumi Agro - Zetanil
Victoria Federal IFN
JTTI
Florian Shaorma
Monumente funerare

Procurorii precizează și că faza urmăririi penale are ca obiect strângerea probelor necesare cu privire la existența infracțiunilor, la identificarea persoanelor care au săvârșit o infracțiune și la stabilirea răspunderii penale a acestora, pentru a se constata dacă este sau nu cazul să se dispună trimiterea în judecată.

Activitățile de urmărire penală au fost realizate de către un procuror din cadrul  Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, cu sprijinul organelor de poliție din cadrul Biroului de Investigații Criminale Braşov.


Apreciază
Distribuie