Care instituţii făgărăşene au generator de curent

Dacă Făgăraşul n-ar avea curent o săptămână, ar fi în declin total. Apocalipsa s-ar abate asupra unui oraş în care energia electrică ar lipsi neîntrerupt zile la rând.

Ultima oară când s-a luat „sănătos” curentul la Făgăraş s-a întâmplat joi, 23 ianuarie, timp de aproape 40 de minute, în intervalul 13.00-13.40. Ne-am interesat la toate instituţiile publice pentru a vedea cine se descurcă într-un moment din acesta.

Am găsit două instituţii publice cu generator pe motorină, în rest… sărăcie. Spitalul „Dr. Aurel Tulbure” este una dintre ele. Nici nu se putea altfel. Generatorul funcţionează pe motorină şi alimentează cu energie inclusiv cele două lifturi din holul principal, a declarat directorul medical, dr. Constantin Grigoriţă.

Florian Shaorma
Mobila SH
Victoria Federal IFN
Reno Depo
Proaspat Alb
Demgy

A doua instituţie norocoasă este Centrul de Infanterie şi Vânători de Munte, care poate fi iluminat mult şi bine pe baza generatorului. Cei de aici spun că generatorul poate duce un pavilion întreg cu zeci de calculatoare care funcţionează în acelaşi timp şi nenumărate surse de iluminat. Interesant este că alimentarea lui cu motorină se poate face chiar din depozitele unităţii, în cazul în care nu s-ar putea cumpăra combustibil de la pompă, evident tot pe considerentul unei pene de curent!

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie