Căutători de trufe în Cetate

Aflate printre cele mai scumpe şi extravagante ingrediente ale gastronomiei europene, trufele – ciuperci de pămînt, cu înfăţişare umilă, dar valoare fabuloasă – exercită o fascinaţie greu de inţeles pentru cei care nu au gustat niciodată o porţie de trufe preparate după reţetele consacrate. Dar vom înţelege în curând, pentru că ungurii ne învaţă cum să căutăm trufe; şi nu oriunde, ci chiar în Cetatea Făgăraşului!

Un club unguresc de căutători de trufe va susţine o demonstraţie în curtea interioară în timpul Zilelor Făgăraşului. Oamenii, specializaţi în căutarea delicateselor, vin cu câini dresaţi special pentru asta şi vor arăta făgărăşenilor cum trebuie să facă să găsească trufele. Mai ales că, spun ei, zonele împădurite cum sunt cele de pe Ardeal sunt numai bune pentru căutat trufe!

„Clubul maghiar este dintr-un orăşel considerat capitala trufelor în Ungaria. Ei vin pe de o parte cu o demonstraţie de căutat trufe, iar pe de altă parte cu o degustare de vinuri, de la celebrul Tokaj din Ungaria până la Cotnariul românesc. Vor ocupa cu vinurile şapte căsuţe de lemn din curtea interioară a Cetăţii, adică acele căsuţe care se aflau în centrul oraşului şi erau folosite la târgurile bilunare cu produse tradiţionale”, explică primarul Sorin Mănduc.

Monumente funerare
Sezar Forest - soferi profesionisti
Liceul Senchea
Agromar
JTTI
Florian Shaorma
Victoria Federal IFN

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie