Ce a mai rămas din USL?

Pleacă ai noştri, vin ai noştri

S-a dus pe copcă alianţa USL la nivel de ţară. O ştie toată lumea. La nivelul comunităţilor mai restrânse încă nu şi-a dat ultima suflare şi se zbate în spasme să mai supravieţuiască. La nivelul judeţelor, în unele cazuri, pare neafectată. Cel puţin la nivel declarativ.

FĂGĂRAŞ
În municipiul Făgăraş, alianţa n-a fost nici când trebuia să fie! Acum cu atât mai puţin. La alegerile locale din 2012 liberalii şi social-democraţii s-au înţeles atât de ,,bine”, încât au candidat separat. Aşa că acum nimeni nu mai are pretenţia să funcţioneze, deşi de la Bucureşti s-a dat mână liberă celor două formaţiuni politice să facă ce cred de cuviinţă.

 Catalin Cirje - presedinte PNL Fagaras
Catalin Cirje – presedinte PNL Fagaras

,,Nu ne-am înţeles la locale, aşa că am mers separat, iar acum în Consiliul Local nu funcţionăm nici ca o alianţă, dar nici în contradictoriu unii cu alţii. Tratăm proiectele în mod obiectiv. Nu pot spune că există o strategie locală comună, fiecare are programul lui… În 2012 noi le-am propus celor de la PSD să mergem pe listă comună, dar ei nu au acceptat algoritmul nostru, iar noi nu am agreat calculele lor”, a explicat preşedintele PNL Făgăraş, Cătălin Cîrje.

Acesta a mai precizat că, în schimb, în urbea noastră funcţionează încă alianţa ACD, însemnând PNL+PC.

Legislativului Făgăraşului este compus din 9 consilieri PNL, 5 PSD, 2 PC, 2 PDL şi unul de la UNPR.

VICTORIA

Monumente funerare
TMF Copy Center
Cristina Bratu - presedinte PNL Victoria
Cristina Bratu – presedinte PNL Victoria

În oraşul Victoria, liberalii şi social-democraţii încă se înţeleg. Potrivit preşedintelui PNL Victoria, Cristina Bratu, aici nu s-a produs nicio destrămare după ruptura de la Bucureşti. Cel puţin declarativ lucrurile merg bine.

Legislativul din Victoria numără 5 membri PNL, 3 consilieri de la PSD, 6 consilieri de la PDL şi unul din partea PPDD.

BRAŞOV

PNL a ieşit de guvernare, dar a dat libertate filialelor să-şi hotărască alianţele la nivel local, în interesul comunităţilor. Astfel, la Braşov colaborarea născută în USL se menţine.

Preşedintele PNL Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat că îşi doreşte ca, la nivel local, partidele care au format USL să colaboreze în continuare, în interesul comunităţii braşovene, pentru a duce la capăt proiectele începute.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie