Ce au mai experimentat copiii vom vedea la Târgul Științescu, în curtea Sinagogii din Făgăraș

A șasea ediție a Târgului Științescu, organizat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF) împreună cu coordonatorii și reprezentanți ai proiectelor finanțate, are loc vineri, 19 mai 2023, în intervalul orar 13:00 – 16.00, în curtea Sinagogii din Făgăraș.

Echipele și mentorii lui Științescu au pregătit pentru participanți demonstrații, experimente, prezentări și provocări care vor stârni interesul în rândul celor mici, dar și printre cei mari: de la  experimente de fizică și chimie, microscopie, robotică, jocuri interactive de informatică (create chiar de tinerii liceeni ai echipei de proiect „UP.Back for more”), până la ghidare și programare drone, sau cum să construiești un filtru de apă cu material rudimentare la o expoziție interactivă propusă de echipa Story.lab sau ABC–ul typingului corect cu tastatura QWERTY și atelier de desen și modelaj cu lut .

„Din anul 2016, de când am început să explorăm prin joacă și experiment ramurile STEAM (științe, tehnologie, inginerie, artă și matematică), Fundația Comunitară Țara Făgărașului a  finanțat 56 de proiecte în valoare totală de 513.149 lei. Elevii au descoperit aplicabilitatea științelor dincolo de noțiunile teoretice. Elevi, studenți, profesori, cercetători, făgărășeni  pasionați de științe și oameni dedicați din organizații nonguvernamentale, cu toții au petrecut peste 15.000 de ore derulând activități voluntare, ca elevii din Țara Făgărașului să se apropie de științe prin practică.

Vă invităm să ne întâlnim în cadrul unui târg de științe, cu inițiatorii celor 12 proiecte,  cu finanțatorii și partenerii proiectelor, cu elevi și părinți, cu oameni care cred în Fondul Științescu. Mulțumim sponsorului principal Bepco și partenerilor care ne sprijină în organizarea acestui eveniment Valencia Trading, Riovirg România, Expert Cleaning, Jugendzentrum Seligstadt, Cafe Duo, Urban Six Apartments, Star FM și Cristina Lascu – DavisArt Studio”, se arată în comunicatul de presă al FCTF.

Fondul Științescu este implementat în Țara Făgărașului de către Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF) în parteneriat cu Romanian-American Foundation (RAF) şi Federația Fundațiile Comunitare din România (FFCR), împreună cu sponsorii: UnionOțel, Expert Cleaning, Sacred Dacie, PPCC Țara Făgărașului, S.T.I. International, CIDO Construct, Maxam, JTTI, Alex Iliescu, ThoughtWorks, World General Auto, Institutul de Cercetare Făgăraș și Probitec.


Apreciază
Distribuie