Ce se poartă?

Poate că sună a clişeu, dar martie este considerată luna femeii. De aceea, potrivit ar fi să abordăm acum un subiect care le interesează în special pe doamne. Manichiura spune multe despre noi, aşadar ea trebuie să fie mereu impecabilă. Înainte de toate, e important să ne menţinem unghiile sănătoase, curate, îngrijite.

După ce îndeplinim această condiţie, putem trece la pasul următor: încadrarea în tendinţe. Despre aceste lucruri ne vorbeşte un specialist în domeniu, Aida Mardan (foto), manichiuristă la salonul de înfrumuseţare En Vogue.

Aida MardanAida Mardan: Unghiile sunt un fel de „carte de vizită“ pentru fiecare dintre noi. Îngrijirea mâinilor şi a unghiilor se poate face şi acasă într-o anumită măsură. Însă dacă ne adresăm unui salon de înfrumuseţare ar trebui să ştim ce să alegem. În primul rând personalul trebuie să fie calificat, bine pregătit profesional şi să presteze servicii de calitate. O manichiură ieftină e realizată de obicei cu produse ieftine, care atacă unghiile şi de aici se pot întâmpla o mulţime de lucruri neplăcute. Dar în cele din urmă decizia aparţine clientului.

Cristina Lascu.: Care sunt recomandările pentru sezonul primăvară-vară 2013?

A.M.: Trendul este în favoarea culorilor vii: corai, turquoise, roşu aprins, verde şi combinaţii ale acestora. De asemenea, sunt la modă unghiile cu aspect de piele, nisip, catifea, animal print, bijuterii şi cu multe alte picturi. Să nu uităm de accentele metalice, unghiile mate (extrem de elegante), pe care se pot realiza diferite decoruri în funcţie de preferinţele clientei.

C.L.: Ştiu că în vogă este şi manichiura ce imită caviarul. Ne dai nişte detalii?

A.M.: Este o manichiură greu de întreţinut (de obicei se realizează manichiură clasică cu ojă), dar este fermecătoare, atât în nuanţe închise, sofisticate, cât şi în nuanţe pastel. Perluţele de caviar pot fi amplasate uniform pe unghii, sau în metode inedite, şi aici imaginaţia joacă un rol important.

C.L.: De ce este preferat gelul în defavoarea clasicului lac pentru unghii?

A.M.: Ca şi alte domenii, manichiura a avansat foarte mult. Cele mai moderne metode sunt aplicarea de gel sau acryl pe unghii, fie sub formă de strat protector, fie prin construcţia pe şablon a unghiei. Cea din urmă e o metodă mai avansată, mai rapidă şi mai eficientă decât unghiile false cu tipsuri. Acrylul conferă durabilitate unghiilor, ele fiind mai rezistente, nu se exfoliază, nu se rup, astfel încât manichiura este perfectă pentru mai mult timp. În plus, unghiile au un aspect natural. În acelaşi timp cu acest material se pot crea diverse forme extravagante (Stiletto, Edge, Pipe) şi modele spectaculoase graţie tehnicii de modelare 3D sau fonduri în degrade.

Acrylul se usucă la aer, este foarte rezistent la şocuri şi se îndepărtează prin topire.

Fifth Avenue - locuri de munca
Spalatoria GPC
Din Bucatele Cetatii - angajari
Sezar Forest

C.L.: Se poartă şi oja semipermanentă. Cât timp rezistă aceasta?

A.M.: Rezistă aprox. 3-4 săptămâni şi la fel ca acrylul se îndepărtează prin topire. Se usucă la lampă UV, gama de culori si decoruri e foarte variată.

unghii (3)C.L.: Ce formă ar trebui să alegem pentru unghii?

A.M.: Unghiile tehnice trebuie să înfrumuseţeze mâinile doamnelor, de aceea alegerea formei lor se face ţinând cont de morfologia mâinii, de preferinţe, de stilul de viaţă. La modul general aş putea să recomand forma migdală pentru viaţa de zi cu zi şi forma stiletto de mărime

medie, mai ales pentru femeile care nu poartă de obicei unghii lungi.

C.L.: În luna mai se va deschide sezonul nunţilor. Ce sugestii ai pentru mirese?

A.M.: Trendul miresicilor implică picturi elegante cu dantele, trandafiri, design deosebit 3D… Aceste modele se pot realiza pe orice fel de manichiura, de la oja semipermanenta, gel şi acryl.

Vă aşteptăm cu drag la Salonul En Vogue, pe Bulevardul Unirii, nr.1!

                                                                                                                                 (material realizat de Cristina Lascu)


Apreciază
Distribuie