Cele 1.200 de firme ale Făgăraşului sunt verificate

Cele 1.200 de firme ale Făgăraşului sunt controlate în această perioadă de Poliţia Locală şi Compartimentul Autorizări din cadrul Primăriei. Scopul controalelor este verificarea existenţei acordului de funcţionare.

Până la ora aceasta circa 100 de agenţi economici au fost prinşi cu mâţa-n sac, în sensul că le expiraseră acordurile de funcţionare sau că nu s-au autorizat după schimbarea activităţii, spune Viorica Jiga de la Primăria Făgăraş.

„De două săptămâni a început această acţiune. Sunt verificaţi toţi agenţii economici pentru a vedea dacă deţin sau nu acord de funcţionare. În cazul în care nu au acordul de funcţionare sunt avertizaţi ca în termen de 15 zile să vină la Primărie să-şi reînnoiască acordul, altfel vor fi pasibili de amenzi”, spune Viroica Jiga.

Tot Făgăraşul numără 1.200 de societăţi comerciale. Pe la cele mai multe a trecut deja echipa de control, restul vor fi verificate până săptămâna viitoare. Au fost date 100 de sancţiuni care prevăd intrarea în legalitate în 15 zile.

Demgy
Proaspat Alb
Monumente funerare
Sumi Agro - Shigeki
Reno Depo
Victoria Federal IFN
Amanet King Onix

După această perioadă Poliţia Locală va trece la amenzi, cuprinse între 500 şi 1.000 lei. Acordul de funcţionare se eliberează de la Primărie pe un an şi costă 70 de lei pentru SRL-uri şi 46 de lei pentru PFA-uri şi intreprinderi individuale.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie