Centre de zi pentru consiliere și sprijin, în Făgăraș, Rupea și Brașov

foto: portugalresident.com

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Brașov a demarat un amplu proiect privind creşterea calităţii serviciilor sociale oferite în comunitate copiilor cu tulburări de comportament, aflaţi în risc de separare de familie, precum şi tinerilor care urmează să părăsească sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului.

La Făgăraș, Rupea și Brașov vor fi înființate centre de zi de consiliere și sprijin pentru cel puțin 110 copii și familiile lor, dublate de implementarea unor măsuri de susţinere pentru copii cu tulburări de comportament, aflaţi în risc de separare şi familiile lor, informează DGASPC Brașov.

De asemenea, va fi dezvoltat un program de identificare şi monitorizare a copiilor cu tulburări de comportament, aflaţi în risc de separare, precum și o campanie de conştientizare şi sensibilizare a comunităţii cu privire la această categorie de beneficiari.

Activitățile derulate în centrul de zi de la Făgăraș se vor adresa copiilor din Şercaia, Victoria, Viştea, Beclean, Voila, Şoarş, Cincu şi Sâmbăta.

Copii cu tulburări de comportament din Dacia, Homorod, Ungra, Racoş, Caţa şi Buneşti vor fi consiliați și sprijiniți în cadrul centrului de zi de la Rupea.

Eve
Servicii profesionale de curatenie cu aburi
Tractari auto
Dedienne - responsabil calitate
Monumente funerare

Centrul de la Brașov se va adresa copiilor cu tulburări de comportament, aflaţi în risc de separare de familiile lor, din Săcele, Tărlungeni, Hărman, Sânpentru, Cristian, Ghimbav şi Budila,

În același timp, proiectul prevede dezvoltarea unui program de asistenţă şi sprijin pentru tinerii din instituţiile de tip rezidenţial. Cel puțin 30 de tineri din centrele de plasament care părăsesc sistemul rezidențial urmează să fie pregătiți pentru o viaţă independentă. Pentru fiecare dintre acești tineri, vor fi identificate cel puţin un curs de calificare/un program de consiliere/un program de pregătire pentru susţinerea examenelor de absolvire, astfel încât aceștia să aibă șansa de a se putea integra în societate după încetarea măsurii de protecție într-un centru rezidențial.

Proiectul, intitulat „Copiii și tinerii noștri mai aproape de comunitate!“, este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul Social European, Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020, Axa prioritară 4 – Incluziunea socială și combaterea sărăciei.

Valoarea proiectului este de 5.821.420,12 lei (din care 4.948.207,11 lei contribuția financiară din partea Uniunii Europene, 756.784,54 lei buget național și 116.428,47 lei contribuție proprie a beneficiarului), iar perioada de implementare de 36 de luni, între 14 mai 2020 și 13 mai 2023.


Apreciază
Distribuie