Centru pentru copiii cu dizabilități, în premieră la Făgăraș

Copiii cu nevoi speciale din Țara Făgărașului au de ieri, 27 septembrie, un centru destinat lor.

Asociația DICTA Brașov a deschis un punct de lucru și la Făgăraș, pe strada Republicii, în cadrul centrului social-cultural „Sfinţii Martiri Brâncoveni”. Primii copii i-au trecut pragul la câteva minute după ce ușile au fost deschise.

Medicii specialiști care vor activa aici îi vor ajuta pe micuții timizi, timorați, emotivi, anti-sociali, hiperactivi, autoagresivi, cu sindrom Down, Aspenger sau cu elemente infantile de autism prin terapie adaptată nevoilor lor. Centrul merge mai departe de atât și va oferi consiliere, sprijin și îndrumare familiilor care au copii ce necesită ajutor.

Anca Manciu, directorul asociației DICTA Brașov

Inițiatorul proiectului este Ionuț Androne, „un om cu suflet mare căruia îi place să ajute și care a crezut în ceea ce facem pentru acești copilași”, după cum spun reprezentanții asociației.

Monumente funerare
Bikeathon 2020
Salco
Copy Center TMF

Spațiul, în care a funcționat Administraţia Financiară din municipiu, a fost amenajat de Arhiepiscopia Sibiului conform unor cerinţe speciale şi oferit în mod gratuit. Primăria Făgăraș a contribuit cu resurse umane și o finanţare pentru utilităţi și o parte din dotări.

Printre cei care au participat la deschiderea centrului se numără episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sibiului – Preasfinţitul Ilarion, primarul Gheorghe Sucaciu, directorul Agenţiei Judeţene pentru Persoane cu Handicap Braşov – Crenguţa Babeţ, şeful Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Făgăraş – Bogdan Taflan, preşedintele Asociaţiei DICTA Braşov – Anca Manciu, psihologi și preoți.

Părinții pot înscrie copiii în programele asociației printr-un e-mail la adresa manciuanca@dicta.ro sau prin telefon la numărul 0745 135 450.


Apreciază
Distribuie