Centru pentru protejarea victimelor violenței în familie

Avem o lege mai dură împotriva violenței în familie, de la sfârșitul anului trecut, dar lipsesc adăposturile pentru victime. O recunosc și politicienii brașoveni, care promit că vor fi înființate centre pentru acordarea de servicii sociale – atât pentru victime, cât și pentru agresori.

Județul Brașov se alătură programului național „Venus”, elaborat de Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse, scrie MyTex.ro.

Scopul principal este amenajarea unei locații protejate pentru victimele care trebuie separate de agresor și nu au posibilități de locuire. În aceste locuințe persoanele vor putea fi găzduite maximum un an. Va fi înființată și o echipă de specialiști care să ofere victimelor asistență juridică, psihologică, dar și ajutor pentru găsirea unui loc de muncă; inclusiv programe de calificare gratuite.

Deputatul PSD de Brașov, Roxana Mânzatu, spune că pentru multe victime, obținerea independenței financiare este pasul fundamental pentru ieșirea din acest cerc vicios, potrivit sursei citate.

Florian Shaorma
Proaspat Alb
JTTI
Mogaldea Therapy
Cabinet ORL
Spalatoria GPC
Amanet King Onix
Demgy
Second hand & outlet

Valoarea proiectului este de 11 milioane de euro, implementarea acestuia va dura 4 ani și va fi susţinut din fonduri europene.

Guvernul pregătește și realizarea a 8 centre de zi de asistență pentru agresori, la nivel zonal, și a 10 centre de criză pentru situațiile de viol, potrivit deputatului. Proiectul este finanțat prin Mecanismul financiar norvegian 2014 – 2021 și va avea o durată de 36 de luni.


Apreciază
Distribuie