Centrul canin aşteaptă autorizaţia de construcţie

Birocraţia ţine pe loc începerea lucrărilor la viitorul centru canin, care va fi construit de un ONG pe partea stângă a drumului care duce spre Hurez, pe un teren primit de la Primărie. În Făgăraş funcţionează Asociaţia ,,Comperio Medela”, având-o drept preşedintă pe medicul veterinar Denis Gheorghincă.

Doctoriţa este o iubitoare atât de mare de animale, încât a hotărât să înfiinţeze un centru canin, în care patrupedele să fie adoptate, fie normal, fie de la distanţă. Adoptatorii câinilor de la distanţă vor plăti 5 lei pe zi, indiferent că sunt persoane individuale sau grupuri.

ONG-ul va veghea ca animalele să aibă hrană, să fie îngrijite şi deparazitate. Aici îşi pot aduce câinii pentru o perioadă şi cei care pleacă de la domiciliu. Asociaţia deţine un certificat de urbanism de la Primăria Făgăraş, dar îi mai trebuie autorizaţia de construcţie pentru a putea începe împrejmuirea terenului şi construirea padocurilor individuale pentru câini.

Copy Center TMF
Monumente funerare
Salco
Bikeathon 2020

La rândul ei, însă, autorizaţia de construcţie presupune, în prealabil, obţinerea mai multor avize, cum ar fi de la Mediu, de la gaz, de la apă. Pe scurt, Asocitia va întârzia cu demararea lucrărilor, dar chiar şi aşa speră ca spre finalul anului să poată primi primii câini.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie